• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

APM, Türkiye'de liman satın almak istiyor

APM, Türkiye'de liman satın almak istiyor
AP Moeller-Maersk'in sahip olduğu liman işletmecisi APM terminals, Türkiye’de daha fazla liman sahibi olmak istediğini bildirdi.

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılı şirketi Maersk'in limancılık şirketi APM Terminals, satın almak üzere Türkiye'den liman arıyor.

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılı şirketi Maersk'in limancılık şirketi APM Terminals, satın almak üzere Türkiye'den liman arıyor. Maersk'in buna gerekçesi de konteyner taşımacılığının Türkiye'de ekonomiden iki kat fazla büyüme şansının olması. 

APM Terminals Ülke Müdürü Mogens Wolf Larsen, bu konuyla ilgili şunları söyledi: "İstanbul yakınlarında Marmara bölgesinde bir liman satın almak istiyoruz. Ayrıca Akdeniz bölgesinde Mersin ile İskenderun arasında da bir liman arayışımız var.

Larsen'e göre, hızlı büyümeye karşılık Türkiye'ninn endüstrü büyüklüğü Almanya'nın yarısı kadar. 12 Milyon TEU kapasitesi olan Türkiye, Larsen'e göre 2003'te 8 milyon TEU konteyner elleçlemiş. 

"TÜRKİYE'DE KONTEYNER LİMANCILIĞI BÜYÜYECEK"

Larsen; "Türkiye'de konteyner limancılık endüstrisi henüz az gelişmiş surumda. Türkiye açılım yapar ve büyük gemileri kabul etmeye başlarsa konteyner limancılık endüstrisi de büyüyecektir"

Hague merkezli şirket, Batı Türkiye'deki Aliağa bölgesinde önümüzdeki yıl sonu liman işletmeye başlayacak. Liman 2016 yılından itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak. Liman, ülkenin en büyük petrokimye tesisi olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş. yakınında bulunuyor. 

APMT, tesisleri 28 yıllığına işletmesi karşılığında Petkim'e yıllık kira ödeyecek. Goldman Sachs bu yıl 250 milyon dolar karşılığında limanın yüzde 30'unu satın aldı.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim