• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Abu Dabi Havalimanı TAV’a emanet

Abu Dabi Havalimanı TAV’a emanet
TAV Bilişim, tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini kazandı.

TAV Bilişim, tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini kazandı. TAV Bilişim 50 milyon dolar karşılığı kazandığı ihaleyle, terminalin tüm bilişim altyapısının tasarım, kurulum ve destek hizmetlerini üstlendi.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Havacılık sektöründe yazılım ve teknoloji çözümleri konusunda önemli bir marka olarak kendi geliştirdiğimiz yerel ve global havalimanı hizmetlerini, çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyoruz. Know - how’ımızı TAV dışında Türkiye’de 9 havalimanına taşımıştık. Yurtdışında ise Suudi arabistan’ın başkenti Riyad, Dammam ve Medine havalimanlarına ihraç etmiştik” dedi. Onaran, şöyle devam etti:

“Türk bilişim şirketi olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin en gözde projelerinden Abu Dabi Havalimanı’nda da yer alacak olmaktan gurur duyuyoruz. Havalimanı inşaatı ve işletmesinde dünyanın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Abu Dabi’de tek Türk bilişim firması olarak ihaleye davet edildik. Sekiz uluslararası bilişim şirketini geride bırakarak ipi göğüslemeyi başardık. Bu, bir Türk bilişim şirketinin yurtdışında aldığı en yüksek bütçeli ihalelerden biri ve Türk mühendislerinin, bilişimcilerinin geldiği noktayı gösteriyor.”
Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminali tamamlandığında 702 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve yılda 27 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Terminalde 106 yolcu köprüsü, 156 check-in kontuarı, 48 self-service kiosk alanı, 28 bin metrekarelik perakende ve yeme-içme alanı bulunacak. Terminalin 2017 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2816 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim