• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Çin’in Yunanistan’la işbirliği Pire Limanı’nın özelleştirmesine bağlı

Çin’in Yunanistan’la işbirliği Pire Limanı’nın özelleştirmesine bağlı
Çin Yunanistan'a yapılacak olası finansal yardımın ve her türlü işbirliğinin Pire Limanı’nın (OLP) özelleştirilmesi ihalesinin tamamlanmasına bağlı olduğunu dile getiriyor.

Çin’in Yunanistan Büyükelçiliği’ne göre “Pekin, Yunan hükümetinin OLP’nin özelleştirilmesi konusundaki tezini ve somut önerisini yakından takip ediyor ve ihale sürecinin devam etmesini ümit ederek tamamlanmasını bekliyor.” Kathimerini'ye göre aynı kaynaklar “Çinlilerin, Pire Limanı’nda daha fazla işbirliğinin hayata geçirilmesinin, Çinli yatırımcıların Yunanistan’a olan güvenini arttıracağını ve daha fazla yatırımcıyı ülkeye getireceğini ifade ettiğini” aktarıyor.

Bu arada Yunanistan Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis’in Çin ziyaretinde “Atina’nın Pekin ile finans sektöründe de olası bir işbirliğini görüştüğü de gelen bilgiler arasında. Çin, borç krizinin aşılması için Yunanistan’ı desteklediğini bir kez daha tekrar etsede iki ülke arasındaki ilişkilerin daha fazla gelişmesinin Pire Limanı’nın özelleştirilmesiyle ilgili ihaleden geçtiğini açıkça ifade ediyor. Aynı kaynaklar, Yunanistan’ın Çin’e Yunan demiryollarının geliştirilmesi ve Girit’teki Katseli havalimanı ihalelerinde de yer almaya davet ettiğini aktarıyor. Pire Limanı’nın özelleştirilmesine gelince, kamu kontrolünün muhafaza edilmesinden, birlikte idareye ve limanın hisselerinin yüzde 67,7’sinin satılmasına kadar bir dizi senaryo inceleniyor.

Bu arada Çin hükümetinden yetkililerin verdikleri bilgilere göre, Yunanistan Maliye Bakanı Yiannis Dragasakis. Pekin'e gerçekleştirdiği ziyarette Yunan hükümetinin Çin ile 3 yıllık işbirliği planını sunduğu belirtildi.. Verilen bilgilere göre Yunanistan'ın planında liman işletmeciliği, gemi inşaa ve onarım, kredi arzı ve kültürel alanlarda işbirliği yapılması yer alıyor. Çinli yetkililer, Dragasakis ile yapılan görüşmelerde daha detaylı bir plan görmek istediklerini ifade ettiklerini, bunun yanı sıra Pire limanını özelleştirilmesi sürecinin tamamlanmasını beklediklerini de vurguladılar.

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim