• BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Asyaport 6 Temmuz'da gemileri ağırlamaya başlıyor

Asyaport 6 Temmuz'da gemileri ağırlamaya başlıyor
Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olma özelliğini taşıyan Asyaport Limanı'nda sona gelindi. 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport 6 Temmuz'da faaliyete geçiyor.

450 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise Rotterdam ve Hamburg’dan sonraki üçüncü büyük konteyner limanı olan Asyaport 6 Temmuz'da açılıyor. Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olma özelliğini taşıyan Asyaport Limanı'nda sona gelindi. 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport 6 Temmuz'da faaliyete geçiyor. 

Tekirdağ'da Barbaros da yapımı devam eden dünyanın sayılı limanlarından olan Asyaport'ta geri sayım başladı. 320 bin metrekare alana kurulan Türkiye'nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan 20 metre derinliğe kadar yekün 2 bin metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport'ta çalışmalarda sona yaklaşıldı. 6 Temmuz'da faaliyete geçecek olan Asyaport Limanı’nda 11 tane 24 taraf sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship-to-Shore Gantry Crane) ile 33 tane lastik tekerlekli alan vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) çevreci bir yaklaşımla, tamamen elektrik enerjisi ile çalışacak şekilde tasarlandı. Asyaport Limanı böylece ilkleri uygulayacak bir liman olacak

Müjdeyi İşletme Müdürü Uzun verdi

İtalyan MSC şirketiyle Türk Asyaport tarafından inşa edilen Asyaport Liman, 450 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise Rotterdam ve Hamburg’dan sonraki üçüncü büyük konteyner limanı. 6 Temmuz'da faaliyete geçecek olan limanda müjdeyi işletme müdürü Kadir Uzun verdi. Asyaport İşletme Müdürü Kadir Uzun Asyaport'un işletme aşamasına geçmesine çok kısa süre kaldığını ifade ederek, "Asyaport olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan liman işletim belgemizi aldık. İlk gemimizi 6 Temmuz'da yanaştırmış olacağız. Asyaport artık liman kimliği kazanmış, çok kısa süre içerisinde operasyona başlayacak bir liman" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Asyaport'un denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ’ın iş ve çalışma yaşamına bin 200 kişilik  istihdam sağlanması hedefleniyor.

Haber: Cansu KOCAMAN/ Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim