• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

"Mersin Limanı bölge için büyük önem taşıyor"

"Mersin Limanı bölge için büyük önem taşıyor"
Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Mersin Limanı’nın Irak gibi komşu ülkeler için de büyük önem taşıdığını belirterek, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. yönetimi ile Basra Limanı yönetiminin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (TISİAD) daveti ile geldiği Mersin’de bir dizi temasta bulunan Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’yi (MIP) ziyaret etti.

MIP Kurumsal İlişkiler Müdürü Metin Altınsoy tarafından ağırlanan Başkonsolosu Bazzaz, Mersin Limanı ve MIP’in çalışmalarından oldukça etkilendiğini belirtti.

Mersin Limanı’nın, Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından biri olduğuna işaret eden Başkonsolos, “Mersin Limanı bu bölge ve Irak gibi komşu ülkeleri için de büyük önem taşımakta. Bu anlamda işbirliğinin daha da artmasını sağlamalıyız.

Özelde MIP yönetimi ile Basra Limanı yetkililerinin bir araya gelerek işbirliği yapması sağlanmalı. Tecrübeli MIP yönetimi deneyimlerini bizler ile paylaşabilir, hatta birlikte daha kazançlı işlere imza atabiliriz” dedi.

MIP Kurumsal İlişkiler Müdürü Altınsoy ise, sinevizyon eşliğinde Mersin Limanı ile ilgili çalışmaları hakkında Bazzaz’a bilgi verdi.

MIP yönetimi olarak limanın kapasiteni arttırmaya yönelik sürdürülen genişleme çalışmalarına da değinen Altınsoy, Irak’a yönelik taşımalar konusunda da, “Iraklı çok sayıda müşterimiz bulunmakta olup, Irak’tan limanımıza daha çok ikinci el otomobil ve yağ sevkıyatları yapılmaktadır. Zaman zaman bizim dışımızdaki etkenler nedeniyle aksaklıklar yaşansa da Irak ile çalışmalarımız sürmektedir” diye konuştu.

Kaynak: Anamurlular.com

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim