• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

'Derince Liman’ndaki Akçim ruhsatsız çıktı' iddiası

'Derince Liman’ndaki Akçim ruhsatsız çıktı' iddiası
Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. firması, Derince liman sahası içinde kiracı olarak yıllardır faaliyet gösteren Akçim Madencilik ve Çimento Sanayi A.Ş.’nin kaçak ve ruhsatsız olduğunu öne sürdü.

Derince Limanı’ndaki Akçim ruhsatsız çıktı Devletin özelleştirdiği Derince Limanı'nın işletmesini 2 Mart 2015 tarihinden itibaren üstlenen Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. firması, liman sahası içinde kiracı olarak yıllardır faaliyet gösteren Akçim Madencilik ve Çimento Sanayi A.Ş.’nin kaçak ve ruhsatsız olduğunu öne sürdü. 29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:17 1 3 0 Safi Limancılık A.Ş. adına Av.Erkin Çınar tarafından basına yapılan açıklamada şöyle deniliyor:

“Şirketimiz derince Limanının işletme sorumluluğunu üstlendiğinden buyana liman sahasının güvenliği konusuna büyük önem vermektedir.  Gerek bölgenin yüksek deprem riski taşıyor olması,  gerekse limanda yapılan işlerin ağır ve tehlikeli iş sınıfına girişi nedeniyle alandaki bütün faaliyetlerin dikkatli takibi gerekmektedir. Bu nedenle Derince Limanı alıanı içinde kiracı olarak faaliyet gösteren bütün firmalardan kendi durumlarıyla ilgili resmi belgeleri ibraçz etmeleri istenmiştir.  Ancak liman alanı içinde faaliyet gösteren kiracı Akçim Madencilik ve Çimento San. A.Ş. firması, kendisinden istenen belgeleri ibraz etmemiştir ve Derince Limanı’nın güvenliğini tehlikeye düşürmektedir.” Safi Liman A.Ş. vekili Av. Erkin Çınar,  Akçim firmasının Çalışma ruhsatının olmadığını tespit ettiklerini, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının da olmadığını belirtti.

Bu durumda söz konusu şirketin daha önce devlete ait olan liman alanında yıllardır kaçak olarak faaliyet gösterdiği gibi bir durum ortaya çıkıyor. Safi Derince Liman İşletmeciliği A.Ş. güncelleştirilmiş yangın, deprem güvenliği raporları ve ruhsatı bulunmayan Akçim firmasının faaliyetlerine bundan sonra kesinlikle izin verilmeyeceğini de açıkladı. 

Kaynak: Özgür Kocaeli Gazetesi

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim