• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Yıldırım Reysaş Lojistik merkezini açtı

Yıldırım Reysaş Lojistik merkezini açtı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İzmir'in artık bahane üretilen dönemleri geride kaldı, İzmir için hizmet zamanıdır. Hizmetin nasıl yapıldığını da İzmirliler en iyi şekilde biliyor” dedi.

Yıldırım, Torbalı ilçesindeki CarrefourSA Reysaş Lojistik Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bu merkezin çok şey ifade ettiğini belirtti. Eskiden ticaret, ihracat yaparken malı tarladan limana götürüp, oradan gemilere yükleyip gideceği yere gönderdiklerini, çünkü fazla ticaret yapılmadığını dile getiren Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: ''Çok sınırlıydı ticaretimiz. Bugün Türkiye artık dünyanın her yerine mal satar hale geldi. Bu, Türkiye'nin büyüdüğünü gösteriyor. Ama daha yolun başındayız. 2023 en yakın hedef, ondan sonra 2035, sonra 2050. 10 sene önce neydik şimdi ne olduk. Bütün milli gelirimiz, 70 milyon üretip çalışırdı, 350 milyardı. Şimdi 800 milyara çıktı. 2023'te Türkiye bugünkünden 3 kat daha fazla zenginleşecek. Ticareti, sadece ihracatı 4 kat daha artacak. Kişi başına milli geliri bugünkünün 2 katından fazla olacak. Peki bunları nasıl yapacağız- İnsanlarımızla, gençlerle, sizlerle yapacağız.''

Bakan Yıldırım, son 1 yıldır İzmir'in ''kendine geldiğini'', gücünü fark ettiğini, emin adımlarla ilerlediğini, ne yapacağını bildiğini ifade ederek, şöyle devam etti: ''İzmir'in artık bahane üretilen dönemleri geride kaldı, İzmir için hizmet zamanıdır. Hizmetin nasıl yapıldığını da İzmirliler en iyi şekilde biliyor. Havaalanından İZBAN'ı Torbalı'ya uzatacağız dedik. 'Bakan bunu atıyor' dediler. Başladık ve yüzde 80'i bitti mi- İşte böyle, laf yok, iş var. İzmir kilometrelerce laf edip bir arpa boyu iş yapmayanları çok gördü. İzmir'e bir arpa boyu laf edip kilometrelerce yol yapan insanlar lazım. İzmir'e, Ege'nin her tarafına, Türkiye'ye hizmetlerimiz bugün her yerde aynı. Van, Iğdır, Adıyaman, Edirne, İstanbul, Sinop, Hatay'a gidin. İzmir'de ne gördüyseniz oralarda onu görecesiniz. Yeter ki insanımızın yüzü gülsün. Doğusuyla batısıyla kuzeyi güneyiyle kardeş olalım, beraber olalım, bir olalım. İzmir'in efeleri sizinle gurur duyuyoruz. Efelik sizin olsun bize hizmet yeter.''

Bakan Yıldırım, İzmir için siyaset değil, hizmet yapmaya geldiklerini ve hemen işe başladıklarını, ''35 İzmir 35 Proje'' vaatlerinin 14'üne bir yılda başladıklarını belirterek, ''Önümüzde daha 10 yıl var. Otoyolu, hızlı treniyle, İzmir'e yakışan havalimanıyla, Türkiye'nin en büyük limanıyla, kruvaziyer limanıyla projeler birer birer hayata geçiyor'' diye konuştu. Lojistiğin çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, gelişmiş ülkelerle rekabet etmek için bu alanda büyük yatırımlar yapıldığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım'ı ''Türkiye Cumhuriyeti'nin en çalışkan bakanı'' diye niteleyerek, şöyle konuştu: ''Türkiye gelişiyor, İzmir gelişiyor. İzmir'de her alanda çok ciddi gelişme, büyüme var. Türkiye son 9,5 yılda dünyada hem demokratik alanda hem ekonomik alanda, her alanda en istikrarlı gelişen ülkedir. Biz önümüzdeki seçimleri hedefleyerek çalışmıyoruz. Bizim hedefimiz 2023. Bu tarihte ihracatı 500 milyar dolar olan bir Türkiye hedefliyoruz.'' Bayraktar, Türkiye'nin özel sektörün yatırımıyla büyüyeceğini, hükümete düşenin yatırımların önünü açmak olduğunu kaydederek, ''Biz siyasi irade olarak vatandaşın hayat standardını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz sadece sizin dualarınıza talibiz'' dedi.

Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven de deponun 2 bin metrekarelik soğuk hava alanına sahip olduğunu, toplam 11 bin metrekare depo alanında 150 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

ESBAŞ Ziyaret

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, daha sonra ESBAŞ Serbest Bölgesi’ni gezdi. ESBAŞ içerisindeki Antik Araba Müzesi'ni gezen bakanlar, araçları yakından inceledi. Bölge ile ilgili Bakan Yıldırım ve Bayraktar'a bilgi veren ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mecit Kanbertay, yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. Ziyarete İzmir Valisi Cahit Kıraç da katıldı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim