• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Batu Lojistik en yüksek notunu aldı

Batu Lojistik en yüksek notunu aldı
Türkiye’nin en genç filosuna sahip Batu Lojistik, müşterilerine kara, deniz, hava, minivan ve demiryolu taşımacılığı, depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret çözümleri sunuyor.

Batu Lojistik olarak olarak Avrupa ülkelerine kara yolu, deniz yolu, hava yolu, tren yolu, minivan taşımaları, Avrupa ve Türkiye içinden iç taşıma ve depolama hizmetleri veriyor. Firmanın sahip olduğı değerler ve müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda sürdürülebilir bir strateji izleniyor.

Firma olarak filo yapısını yeni yatırımlarla daha da güçlendiren Batu Lojistik, 2012’nin ilk yarısında piyasanın daralmasına rağmen müşterilerinden aldığı destek ile yeni yatırım gerçekleştirdi.

Batu Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Pırıl Gülenç, “Firma olarak yeni yatırımlarımız ile araç filomuza 50 adet Renault çekicisi alarak filomuzu daha da güçlendirdik. Bugün 10 adetini Ağustos 2012 de teslim alıyoruz. 2013 ilk çeyreğine kadar da kalan 40 adeti teslim almış olacağız. Bununla beraber filomuzdaki araç sayımız 120’den 160 adete çıkarak bilinçli işletme yapımızla sektörümüzde Batu Lojistik olarak doğaya zarar vermeyen en yeşil filolardan birine sahip olacağız” dedi.

“Firma olarak kurumsal karbon ve enerji yönetimi yaklaşımımız sürdürülebilir markalaşma yolunda attığımız adımlar arasındadır” diyen Gülenç, şunları söyledi: “Filomuza kattığımız her araç çevreye duyarlı Euro5 düşük emisyonlu araçlardır. 2011 yılında bu sayede 256 bin c02/kg salınımının önüne geçtik ve 186 bin 849 ağaç kurtardık. Bu rakam firmamızın elde ettiği cirolardan çok daha önemli olup, karbon karbon ayak izimizi mümkün olduğunca çevreye daha az zarar vererek basmaya çalışıyoruz. Parayı tekrar kazanabiliriz ama çevreyi tekrar kazanamayız.”

Batu Lojistik olarak 18 – 19 Ekim 2012 de Türkiye’de 4.sü yapılacak olan Yeşil İş & Green Business kongresine çözüm ortağı ve sponsor olarak katılacaklarını ifade eden Pırıl Gülenç, “Bundan sonra da atacağımız ve müşterilerimiz ile yürüyeceğimiz her adım bu duyarlılıkta olup, lojistik sektöründe çok zor olan butrik ve ölçek lojistiklerini birleştirdiğimiz şekilde yürümek olacaktır” dedi.

D&B Rating Sertifikası ile başarısını tescilledi

Batu Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Pırıl Gülenç, şirket olarak filo yapılarını yeni yatırımlarla güçlendirdiklerini söyledi. “2012 yılının ilk yarısında piyasanın daralmasına rağmen Batu Lojistik olarak müşterilerimizden aldığımız destekle yeni yatırımlar yapıyoruz” diyen Gülenç, D&B Rating Sertifikası ile de başarılı işler yaptıklarını bir kez daha kanıtladıklarını ifade etti.

Düzenlenen törenle, D&B Türkiye Grup Satış Müdürü Gökçe Kürşat, sertifikayı Batu Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Pırıl Gülenç’e takdim etti.

Kürşat, D&B Rating Sertifikası ile firmaların finansal gücünün yanı sıra kredi güvenirliği hakkında somut bir referans değer belirlendiğini ve şirketlerin mali sürdürülebilirlik açısından risk düzeyini ortaya koyduklarını söyledi. Bu verilerin ticari kararların bilgi derinliği ile beslendiğine dikkat çeken Kürşat, D&B Rating uygulamasının, tüm dünyada şirket risklerini ölçümlemede en etkin araçlardan biri olarak kabul edildiğini ve kullanıldığını belirtti. “Bir şirketin finansal sürdürülebilirliği sadece cirosuna ve kârlılığına bağlı değildir” diyen Kürşat şöyle konuştu: 

“Şirketin riskini, yani mali güvenilirliğini, finansal hareketlerini ve nakit akışını yönetme gücü belirler. D&B Rating, iki temel kısımdan oluşur. Bunlardan birincisi olan finansal güç, o şirketin maddi özsermayesi ya da ödenmiş sermayesinin bir ifadesidir. Maddi özsermayesi ya da ödenmiş sermayesi, örneğin, 600 bin TL’nin üzerinde olan şirketler, bu kısımda A kategorisi değer alırlar. İkinci temel kısım olan risk göstergesi ise firmanın bir bütün olarak genel durumunu yansıtır ve o firma ile ticari ilişkiye girildiğinde taşınacak riskin belirlenmesini sağlar. Verdiğimiz not, Batu Lojistik firmasının finansal güç ve ticari performans açısından güvenle iş yapılacak bir firma olduğunu gösteriyor.” 

www.UlasimOnline.Com 

Bu haber toplam 2846 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim