• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

DHL, Boeing 757’yi modifiye etti

DHL, Boeing 757’yi modifiye etti
Dünyanın lider uluslararası hızlı hava taşımacılık ve lojistik şirketi DHL, nesli tükenmekte olan kara gergedanlarını, 10 saatlik uçak yolculuğunun ardından, İngiltere’den Tanzanya’daki doğal evlerine götürdü.

3 kara gergedanını taşıyan Boeing 757,  özel olarak modifiye edildi; 7 uzman kişi gergadanların sağlıklı bir şekilde Tanzanya’ya gidebilmeleri için onlara eşlik etti.

DHL, nesli tükenme tehlikesi altında olan kara gergedanlarını korumak üzere, The Aspinall Vakfı tarafından başlatılan girişim çerçevesinde, 3 kara gergedanını İngiltere'nin Kent Manston Havalimanı'ndan Tanzanya'daki Kilimanjaro Milli Parkı'na taşıdı.

DHL'in çok özel yükü, ilk defa doğal alanda yaşamaya başlayacak olan Monduli isimli bir erkek ve Grumeti ve Zawadi isimli iki dişi kara gergedanından oluşuyordu.

Kara gergedanlarının taşındığı Boeing 757, uçuşlarında birinci sınıf muamele görmeleri ve uçaktaki güvenliklerinin sağlanması amacıyla özel olarak modifiye edildi. Aynı zamanda güvenlik önlemleri de artırılan uçakta, sevimli yolculara uyum sağlamak için can kurtarma malzemeleri ve sıcaklık kontrolü de hazırlandı. Ayrıca uçakta, iki uçak mühendisi, kara gergedanlarının Port Lympne'den gelen iki bakıcısı, iki uçak yükleme uzmanı ve özel bir veteriner için de yer ayrıldı.

10 saatlik uçuş için ziyafet sofrası!

Uçaktaki değişiklikler sadece hayvanlar için değil aynı zamanda onların ihtiyaç malzemelerini de taşımak üzere yapıldı. Bunlar arasında dört balya yonca, yarım kova havuç, yarım kova elma, bir kutu muz, bir kutu kereviz, bir kutu ıspanak ve üç varil su bulundu.

Tanzanya'daki Mkomazi Kara Gergedan Sığınağı’nda yeniden oluşturulan doğu kara gergedan popülasyonunu güçlendirme girişimi kapsamında, The Aspinall Vakfı’nın Port Lympne Vahşi Hayvan Parkı'nda esaret altında doğan üç kara gergedanın taşınması DHL inisiyatifi ile gerçekleştirilmiş oldu.

DHL Express Türkiye ve Fransa CEO'su Michel Akavi "DHL için bu hayvanların uluslararası taşıyıcısı olmak çok heyecan verici ve biz gerçekten çok değerli olan bu koruma programını desteklemekten gurur duyuyoruz. Sağlıklı bir şekilde doğal hayata onları kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz. DHL olarak her türde yükü güvenle taşıyabiliyoruz" dedi.
 

DHL, Dünyanın Lojistik sektöründe küresel pazar lideri müşterilerine uluslararası ekspres, hava ve okyanus kargosu, kara ve demiryolu taşımacılığı ve uluslararası posta hizmetlerinde uzmanlığı ile yardımcı olmaktadır. 220’den fazla ülke ve bölge ile yaklaşık 275 bin çalışandan meydana gelen uluslararası ağıyla DHL, müşterilerinin tedarik gereksinimlerini karşılayacak üstün hizmet kalitesi ve yerel bilgi sağlar. DHL, iklim korunması, afet yönetimi ve eğitimi destekleyerek sosyal sorumluluklarını yerine getirmektedir. DHL, Deutsche Post DHL’in bir parçasıdır. Grup, 2010 yılında 51 milyar Euro’dan fazla gelir elde etmiştir.

Aspinall Vakfı, Kongo, Gabon, Endonezya ve Madagaskar'da koruma programlarını yönetirken aynı zamanda dünya genelinde çeşitli partner projelere finansal destek sağlıyor. Bu doğa korumaya yönelik hayır kuruluşunun çok önemli çalışmaları, dünya üzerinde nesilleri en büyük tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan bazı türlerin yok olmalarını önlemeye yardımcı oluyor.

Kent şehrindeki Howletts ve Port Lympne Vahşi Hayvan Parklarıyla birlikte çalışan Aspinall Vakfı nesli tükenme tehlikesinde olan tutsak hayvanların yetiştirilmesinde uzmanlaşmış bir kuruluştur. Aspinall Vakfı, yetiştirdiği, 135 goril doğumu, 33 kara gergedan, 123 dumanlı pars, 33 Jave şebeği, 104 Java languru ve 20 Afrika filiyle gurur duyuyor.

dhl_boeing_0.jpg

dhl_boeing_1.jpg

dhl_boeing_2.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2768 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim