• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Irak ham petrolünü kaçmazlar taşıyacak

Irak ham petrolünü kaçmazlar taşıyacak
Irak'tan çıkan ham petrolü, Türkiye'deki rafinerilere taşıma işi ihalesini Batman merkezli Kaçmazlar Lojistik aldı.

Irak'tan çıkarılan ham petrolün taşıma işi ihalesini alan Kaçmazlar Lojistik'in firma yetkilisi Uğur Kaçmaz, bölgede ekonomik bir canlanmanın olacağını belirtti.

Günlük 10 bin ton ham petrol taşınacağından 3 bin 500 TIR'ın çalışacağını belirten Kaçmaz, "Aldığımız ham petrol nakliye işini Kaçmazlar Lojistik adı altında taşıyacağız. Nakliye işini çok başarılı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Yüzümüzün akıyla bu işi de tamamlayacağız. Aldığımız bu iş ham petrol olarak Irak'tan İskenderun'a geliyor. Oradan da rafinerilerde işlendikten sonra tekrar benzin ve motorin olarak Irak'a gönderilecektir" dedi.

Irak Türkiye arasında taşınacak olan ham petrol ve benzin motorin nakliye süresinin yaklaşık 3 yıl süreceği bilgisini veren Kaçmaz, "Irak ve Türkiye arasında gerçekleşecek olana nakliye süresi yaklaşık 3 yıl sürecek. 3 yıl süreyle günlük 10 bin ton kapasiteli bir taşıma gerçekleşecek ve ta ki Türkiye'de uygun rafineri kuruluncaya kadar. Sistem bu şekilde devam edecek. Çalık Gurubu rafineri kurmak için gerekli izinleri aldı. Sadece uygulamanın hayata geçirilme aşaması kaldı" şeklinde konuştu.

Günlük 10 bin ton ham petrol taşımayı planladıkları düşünen Kaçmaz, bir ayda yaklaşık 200 bin ton civarında taşımanın gerçekleştirmeyi düşündüklerini açıkladı. Bölge ekonomisi için çok büyük bir iş olduğunu ve bölgede petrol taşıma işinin tekrar canlanması için çok önemli bir adım olacağını belirten Kaçmaz, "Bu iş için yaklaşık 3 bin 500 tır çalıştırılacaktır. Nakliye işinde çalıştırılacak araçlar ve bu araçlarda çalışacak personeller taşeron firmalardan kiralama usulüyle alınacaktır" diye kaydetti.

kacmazlar-lojistik.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 3008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim