• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Ulusoy, Macaristan’a lojistik yatırım kararı aldı

Ulusoy, Macaristan’a lojistik yatırım kararı aldı
Ulusoy Holding, Macaristan’a lojistik merkezi, TIR parkı, depolama alanları ve gümrükleme merkezi kurma kararı aldı.

 

Şahinkanat ve Laçinel, Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve DEİK – DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ile de Budapeşte Kakas Étterem’de biraraya gelerek Macaristan ekonomisi ve yatırımlar konusunda bilgi aldı. Başkan Şahbaz, Macaristan’a yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu, birçok yatırım kaleminin çok cazip ve ucuz rakamlarda olduğunu, geçmiş dönemde yanına bile yaklaşılamayan emlaklarn da bugünlerde cazip rakamlara alınabileceğini, birçok farklı ve cazip seçenekler içerisinden seçilerek istenilen yatırımın uygun şartlarda yapabileceklerini söyledi.
 
Macaristan’ın Avrupa’nın tam ortasında, lojistik yatırımı noktasında çok doğru bir merkez olacağını vurgulayan Şahbaz, son dönemde dev otomobil firmalarının Macaristan’da üretim yaptıklarını ve önümüzdeki senelerde Alman ve Fransız ortaklı farklı firmaların da projeksiyonlarının olduğuna dikkat çekti. Dernek olarak bu tür katkıları iş adamlarımıza büyük mutlulukla aktardiklarını, Macaristan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin ve yatırımların artmasının her iki ülke halkına katkı sağlayacağını ifade etti.
 
Ulusoy Holding’in nakliye ve lojistik konularında uzun yılların tecrübesine sahip olduğunu söyleyen Şahinkanat ise, partnerlerinin 1994 yılında kurulduğunu, Macaristan’da Gyal, Dunakeszi, Szigetszentmiklos Macaristan dışında ise Slovakya, Rusya, Romanya ve Ukrayna’da ofisleri bulunan Euro-Log Logisztikai Kft. firması sahibi Dunai Tamás ve Kovács Ákos ile şimdiye kadar birçok konuda mutabakat sağladıklarını, önümüzdeki günlerde bu yatırımı gerçekleştireceklerini ifade etti. Şahinkanat, “Macaristan’a yapacağımız yatırım Türklerin ve Macarların ortak, cazibe, çekim ve kar noktası olacak.” dedi. Şahinkanat, bu yatırımı hazır bir merkezi satın almak veya uygun buldukları bir araziye en kısa zaman içerisinde kendilerine uygun bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
 
Şahinkanat, iki günlük ziyaretlerinde T.C. Budapeşte Ticaret Müşaviri Evrim Demirci Soranlar’dan da ciddi ilgi ve alaka gördüklerini ayrıca TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz’ın tecrübe ve bilgisinden yararlandıklarını, bundan sonra da yatırımlar konusunda bilgi almaya devam edeceklerini söylediler. Şahinkanat İstanbul’da, Macaristan Başkonsolosu Kiss Gabor’u da ziyaret edip yapılacak yatırım konusunda bilgi vereceklerini söylediler.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim