• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Gönüllüler günü130 ülkede kutlandı

Gönüllüler günü130 ülkede kutlandı
DHL Express Türkiye çalışanlarının “Dünya Gönüllüler Günü” etkinliği Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteklediği Düşler Akademisi’nde gerçekleşti!

Dünyanın lider posta ve lojistik grubu Deutsche Post DHL’in, dünyanın dört bir yanındaki çalışan ve iş ortaklarını buluşturan “Dünya Gönüllüler Günü” projesinin bu seneki kutlamaları kapsamında 130’u aşkın ülkede 736 proje geliştirildi. 6 Eylül’den itibaren 10 gün boyunca DHL çalışanlarının gönüllü olarak topluma hizmet ettiği projeler kapsamında, engelli ve yaşlılara sunulan destekten çevre temizliğine kadar pek çok farklı alanda aktivite düzenlendi. Dünya Gönüllüler Günü kapsamında geçtiğimiz yıl 130 ülkede 600 proje hayata geçirilmişti.

Gönüllü olarak topluma katkı

Dünyanın lider hızlı hava taşımacılık şirketi DHL Express Türkiye, Dünya Gönüllüler Günü’nü Türkiye Vodafone Vakfı’nın hayata geçirdiği Düşler Akademisi’nde, DHL Express Türkiye ve Fransa CEO’su Michel Akavi ile Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel’in katılımıyla 14 Eylül 2012 tarihinde kutladı. Engelliler ile karşılıklı iletişime dayalı aktiviteleri hayata geçiren DHL Express Türkiye çalışanları, keyifli bir güne daha imza attı.

 
220 ülke ve bölgede bulunan 470 bin çalışan ile müthiş bir enerji ve bilgi birikimine sahip olduklarını vurgulayan DHL Express Türkiye ve Fransa CEO’su Michel Akavi, “Gönüllülük esası ile tüm çalışanlar olarak bir araya gelip bu enerjiyi, topluma olumlu bir katkıda bulunma hedefi ile değerlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Michel Akavi, "Çalışanlarımız yıl boyunca, Deutsche Post DHL’in üç Kurumsal Sosyal Sorumluluk programı olan GoTeach (Destek Eğitimi), GoGreen (Yeşili Koru) ve GoHelp (Afete Müdahale) içerisinde farklı projelerde görev alıyor. Dünya Gönüllüler Günü ile de güçlü bir birlik duygusu geliştirerek ek motivasyon oluşturuluyor. Dünya genelinde, Güney Afrika’daki okulların yeniden yapılanmasından, Rusya’daki evsiz vatandaşlar için yardım kampanyası düzenlenmesine kadar, bulundukları topluma fayda sağlama hedefi ile gönüllü olarak emek harcayan bir ekibin parçası olmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel: “DHL ile yarattığımız sinerjinin daha çok gencimize ulaşmaya vesile olmasını dilerim”

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "'Dışarıda bırakılanlara ulaşma' vizyonuyla faaliyet gösterdiğimiz Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, engelli bireylere yönelik fırsat eşitliği öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu vizyonun doğal bir uzantısı olarak 2008 yılında hayata geçirdiğimiz Düşler Akademisi'nde engelli vatandaşlarımızın sorunlarını sahipleniyor, engellerinden dolayı dışlanmadıkları bir toplumun inşası için çalışıyoruz. Binlerce gencin hayatında fark yaratarak yaşam kalitesini yükseltmeyi başardığımız projemizi, iş ortaklarımız ve gönüllülerimizden oluşan geniş bir ekosistemin desteğiyle, hep birlikte büyüttük. Bu kapsamda, DHL Express çalışanlarının Dünya Gönüllüler Günü'nde Düşler Akademisi'ni ziyaret ederek gençlerimizle bir araya gelmesi, engelliler için başka bir hayatın mümkün olduğuna yönelik büyük bir inançla yeşerttiğimiz yaratıcılık ortamını yerinde görmesi, bizler için çok anlamlıydı. Bu özel güne yaklaşık 20 Vodafone gönüllüsü de katıldı. DHL Express ile Düşler Akademisi arasındaki bu sinerjinin önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir bir zeminde ilerleyerek, daha çok gencimizin hayatında olumlu yönde değişime vesile olmasını diliyorum.”

Dünya Gönüllüler Günü kapsamında öncelikle bir araya gelinen “Engellilik Sorununa Doğru Yaklaşım Eğitimi”nde, farklı engel grubundan eğitmenler, DHL Express çalışanlarına, işitme, görme, fiziksel ve zihinsel engeller ile kronik hastalıklar hakkında bilgi verdi. Etkinlikte ayrıca DHL Express çalışanları ile engelliler, Düşler Mutfağı’nda kurabiye pişirme, ritim, duvar boyama ve işaret dili seslendirme gibi konularda atölye çalışmaları gerçekleştirdi. 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1379 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim