• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

DHL'in dağıtım ağı Türkiye'yi sarıyor

DHL'in dağıtım ağı Türkiye'yi sarıyor
Sağlık, teknoloji, perakende, tüketici ürünleri, otomotiv, kimya ve sanayi gibi sektörlerdeki uzmanlığıyla şirketlere rekabet avantajı sağlayan DHL Supply Chain Türkiye, dağıtım ağını genişletiyor.

Sağlık, teknoloji, perakende, tüketici ürünleri, otomotiv, kimya ve sanayi gibi sektörlerdeki uzmanlığıyla şirketlere rekabet avantajı sağlayan DHL Supply Chain Türkiye, dağıtım ağını genişletiyor. DHL Supply Chain, yapılan son kapasite artırımıyla birlikte Türkiye’de 21 lokasyonda ve 370 bin metrekareyi aşan depolama alanıyla faaliyet gösteriyor.

Dağıtım hizmetlerini yaygınlaştırmayı amaçlayan DHL Supply Chain Türkiye, dağıtım merkezi sayısını 8’den 13’e çıkardı. Şirket, gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra gündeminde olan yatırımlarla da büyümeye devam ediyor. 2011 yılını büyüme hedeflerinin üzerinde sonuçlarla başarılı bir şekilde geride bırakan DHL Supply Chain Türkiye, son dönemde müşteri portföyüne sektörünün lider şirketleri eklerken, halihazırdaki müşterilerinin operasyonlarında farklı hizmetleri hayata geçirerek ilişkilerini sağlamlaştırdı. Birçok yatırımı hayata geçiren şirket, faaliyet gösterdiği sektörler geliştikçe bu sektörler için yapmakta olduğu yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Depolama alanlarının büyüklüğünü önümüzdeki yıl 400 bin metrekareye çıkarmayı hedefleyen şirket, çalışan sayısını da artıracak ve teknik altyapı çalışmalarına devam edecek.

Halen 100’ün üzerinde dağıtım projesi yürütülmekte olan DHL Supply Chain Türkiye dağıtım merkezinde, tüm operasyonlar yönetildiği Kontrol Kule’sinden merkezi olarak planlanıyor. Şirket “Dağıtım Kontrol Kulesi” merkezinde araç doluluk oranlarının artırılması, sevkıyatların etkin bir şekilde yönetilmesi gibi konularda çalışmalar yürütüyor. Bu proje sayesinde karbon emisyonlarında ölçülebilir iyileştirmeler yakalayan şirket hem en etkin çözümleri sağlıyor hem de (rut optimizasyonu ile) yakıt tasarrufu sağlayarak çevreye olan etkiyi en aza indirmeye çalışıyor. Ayrıca DHL Supply Chain’in diğer ülkelerde yapmakta olduğu girişimlerin Türkiye’deki uygulanabilirlikleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

DHL’in 60 ülkede müşteri odaklı 140 binden fazla çalışanıyla hizmet veren tedarik zinciri ve lojistik çözümleri şirketi DHL Supply Chain, ülkemizde 7 ana sektörde faaliyet göstermekle birlikte tüm sektörlere dağıtım hizmeti sunuyor. Şirket, tüm sektörlerin ihtiyaçlarına özel esnek çözümler sunabilmek için DHL’in küresel bilgi ve deneyimini, yerel tecrübesiyle birleştirerek, sektörel ve tedarik zinciri yönetimi alanındaki uzmanlığından yararlanıyor.

Zamanında ve hasarsız teslimat, kısa sürede araç ihtiyacına cevap verebilme gibi hizmet özellikleri öne çıkan DHL Supply Chain, tüm bu hizmetleri rekabetçi fiyatlarla sunarak daha çok sayıda firmaya hizmeti hedefliyor. Teknolojik altyapısını da bu amaçla geliştiren şirket, etkin rut planlamanın yanı sıra teslimatın her aşamasında DHL Transportation System isimli web tabanlı sistem de dahil olmak üzere farklı sistemler üzerinden araç ve sipariş takip sistemi ve benzeri uygulamalarla anında elektronik bilgi paylaşımını mümkün kılıyor ve müşterilerine sadeleştirilmiş, maliyet faydası daha yüksek ve daha kaliteli hizmetler sunuyor.

Şirketin sektörler bazında fark yaratan hizmet tipleri arasında sağlık-gıda sektörüne yönelik ısı kontrollü dağıtım, tüm sektörlere yönelik express dağıtım, komple araç dağıtım, parsiyel araç dağıtım, mikro dağıtım, ihtiyaca özel dağıtım gibi uygulamalar dikkat çekiyor. Türkiye’nin 81 ilini kapsayan dağıtım ağı ile İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler dışında Antalya, Adana, Kayseri, Konya gibi önemli lojistik durakları gibi toplam 13 ile bulunan aktarma platformları ile Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmak için şirketleri destekliyor.

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı son dönemde yaptıkları yatırımlar ve gelecek planları ile ilgili şunları söylüyor: “2012 yılında ekonomik gelişmeleri takip ederek, temkinli ama emin adımlar ile büyümeye devam ediyoruz. Yaklaşık ‰15-20 arasında bir büyüme hedeflerken, sektörel ve yeni hizmet alanlarında 2012 yılında başlattığımız önemli projeler var. Türkiye olarak bulunduğumuz bölgede yenilikçilik kategorisinde lideriz diyebilirim. 2012 yılında dağıtım altyapımızı da, yeni illerde aktarma merkezleriyle genişlettik, bu çalışma halen hızlı bir şekilde devam ediyor. Müşterilerimizin operasyonlarını gelişmiş dağıtım altyapımızla ve tüm Türkiye’de parsiyel dağıtım hizmetlerimizle destekleyeceğiz. Bunun dışında hava yolu lojistiği, hastane lojistiği gibi yeni hizmet alanları oluşturmak gündemimizde yer alan diğer konular. DHL Supply Chain Türkiye olarak en önemli amacımız müşterilerimizle uzun süreli işbirlikleri kurmak, mükemmel operasyon yönetimi ile onların hayatını kolaylaştırmak.”

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1613 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim