• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

UND yönetimi bugün istifa edebilir

UND yönetimi bugün istifa edebilir
U.N Ro-Ro’ya dava açması için UND Deniz avukatının miktarı açıklanmayan, ancak oldukça yüklü olduğu söylenen vekalet ücretinin eski Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin tarafından yatırılmasının ardından huzursuzluk arttı.

Davayı, kurum avukatının kendi bilgisi dışında açtığını söyleyen UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, avukata bu durumu bir ihtarname ile bildirdi. Yaşananların derneğin iç işlerine müdahale anlamı taşıdığını savunan yönetim kurulu üyeleri, bugün bir araya gelerek konuyu görüşecek. Aldığımız duyumlara göre, U.N Ro-Ro’ya satılan hisse ile UND Deniz’in borçlarını yapılandıran UND yönetimi, Kadıköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan bu davayı U.N Ro-Ro’nun iyi niyetini suiistimal olarak değerlendiriyor.

 
DAVAYI AÇAN AVUKATA İHTAR ÇEKİLMİŞ
 
UND Başkanı’nın, ’5 milyon Euro’yu birisi ödeyecekse davayı açarım’ dediğini anımsatan Yılmaz, “Dava açılması, hisse satışından doğan bir bedelin geri verilmesini gerektiriyorsa, nasıl bir anlaşma yapıldı? Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin verdiği kararın ardından gitmemek için acaba gizli bir anlaşmanın bozulmasından mı korkuluyor? Bir hukuk bürosu, Rekabet Kurulu’nun tazminat  kararından sonra davayı açtı. Ancak, öğreniyoruz ki, bizzat Sayın Başkan tarafından avukata ‘Sen bu davayı niye ve kime sordun da açtın?’ diye ihtar çekilmiş.  Engin Başkan, yarın ‘hukuki süreci bekleyelim’ diyecek.  Ancak, biz görevimizi yapıyor ve sektör adına uyarıyoruz: UND Deniz, vahşi bir rekabet saldırısı sonucu iflas etmiştir.  UND Başkanı, şahsen bu davada bizi ‘hayal tacirliği’ yapmakla itham edebilir. Fakat, sektörel bir sivil toplum örgütünün başkanı olarak gereğini yapmalı ve binlerce kişiyi ilgilendiren davanın arkasında bir başkan dirayetiyle durmalıdır” diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim