• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Lojistik yapısı Logitrans'da tanıtıldı

Lojistik yapısı Logitrans'da tanıtıldı
Aliağa Ticaret Odası'na (ALTO) üye firmalar Ege Gübre, Egelim Lojistik ve Latek Lojistik ile birlikte 17 ülkeden 200’e yakın katılımcının olduğu Logitrans Lojistik Fuarı'na katıldı.

Aliağa Ticaret Odası'na (ALTO) üye firmalar Ege Gübre, Egelim Lojistik ve Latek Lojistik ile birlikte 17 ülkeden 200’e yakın katılımcının olduğu Logitrans Lojistik Fuarı'na katıldı.

Logitrans Lojistik Fuarına katılım konusunda Aliağa Ticaret Odası'nı destekleyen 3 firmaya teşekkür eden ALTO Başkanı Adnan Saka, Aliağa’da faaliyet gösteren ve Aliağa lojistik ve liman yapısının tanıtılmasına katkı sağlamayan diğer firmaların ilerleyen süreçte, konu Aliağa olduğunda daha hassas davranması gerektiğini söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada; Logitrans Lojistik Fuarı'nın uluslararası bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Başkan Saka, şu ifadelere yer verdi: “Biz Oda olarak Aliağa’nın tanıtılması, Aliağa ekonomisinin ve ticari hayatının düzenlenmesi için yoğun çaba içindeyiz. Fuarda, yüzde 49’u Ürdün’den Yeni Zelanda’ya uzanan katılımcı ülkeler arasında Almanya’dan 33, İtalya’dan 22, Avusturya’dan 15 dev firma yer aldı. Böyle bir fuarda Aliağa’nın daha etkin tanıtılması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla uluslararası bu firmaların gösterdiği aynı çabayı Aliağa’da faaliyet gösteren firmalardan da bekliyoruz. Sonuçta onların gücü, bizim gücümüz olacaktır. Ancak ülkemiz sınırlarında bile düzenlenen bir uluslararası fuara katılım konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Aslında Aliağa’nın, şu an itibariyle, dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen uluslararası fuarlara davet edilir konumda olması gerekmektedir. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, üzerimize düşeni yapmaya ve üyelerimize en etkin şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki Aliağa hakkettiği yerlere, bizlerin, yerel yönetimlerin, Aliağa’da faaliyet gösteren firmaların çalışmalarıyla ve Aliağa halkının desteğiyle gelecektir.”

Fuara katılmalarına destek olduğu için ALTO’ya teşekkür eden Aliağa merkezli Egelim Lojistik Firması sahibi Kemal Erim ise, ”Fuardan beklentimiz Aliağa lojistik sektörü ile limanlarının tanıtılması yönündeydi. Nitekim fuar bu anlamda oldukça verimli oldu. Fuarda yaptığımız tanıtımlar ve ikili görüşmeler ile elimizden geldiğince Aliağa’nın lojistik ve liman yapısını anlatmaya çalıştık. Başarılı da olduğumuzu düşünüyorum” diyerek, tanıtıma katkı konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye her zaman hazır olduklarını bildirdi.

Logitrans Lojistik Fuarı'na ilişkin görüşlerini aktaran Latek Lojistik İzmir Bölge Sorumlusu Barış Adanalı da, ”Fuar beklediğimizden çok daha verimli geçti. Daha önce farklı lojistik fuarlarına da katıldık anca bu fuar öncekilerden etkili oldu. Daha etkili olmasının nedeni katılımcıların tamamı sektörün içinden gelen profesyonel firmalar. Biz Latek Lojistik olarak fuar süresince 60 civarı ikili görüşme yaptık. Yerli ve yabancı yeni acentelerle tanışma ve yeni işbirliği kurma olanaklarımız oldu. Fuardan sonra geri dönüşler başladı, dolayısıyla mutluyuz" diye konuştu.

Ege Gübre Limanı Genel Müdür Yardımcısı Usluhan Algür, Logitrans Fuarı'nın uluslararası bir organizasyon olmasının ve etkinliğinin beklentilerini karşıladığını belirterek,”Olumlu sonuçlanmasını beklediğimiz 20 civarında ikili görüşme yaptık, limanımızın uluslararası etkinliğini anlatmaya çalıştık. Aynı zamanda Aliağa’nın da tanıtılmasına elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalıştık” dedi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1144 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim