• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Karmod, konteyner sevkiyatına başladı

Karmod, konteyner sevkiyatına başladı
Karmod, Irak'a konteyner yaşam ünitelerinin sevkiyatına başladı.
 Karmod Irak'ta yaşanan iç karışıklıklarda evsiz kalanlar için konteyner yaşam ünitelerinin sevkine başladı. 
 
Karmod'dan yapılan açıklamada, şirketin, kış mevsimiyle birlite konteyner üretimlerinin önemli bir bölümünü Irak'ta kurulacak konteyner kent projesine ayırdığı belirtildi. 
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Prefabrik Genel Müdürü Hakan Durmaz, ilk etapta her gün ortalama 25 ailenin barınacağı yaşam ünitesinin üretildiğini, hemen ardından bölgeye sevkinin yapıldığını kaydetti. Durmaz, şöyle devam etti: 
 
 1 ay içinde en az 5 bin kişinin yaşayacağı konteynerlerin üretimi hedefleniyor
 
"Her şeyden önce insani bir dram söz konusu. Bu nedenle konteyner üretim planlamamızın önemli bir bölümünü Irak'tan gelen siparişe ayırdık. Bir ay içerisinde en az 5 bin kişinin yaşayacağı yaşam konteynerlerinin üretimini hedefliyoruz. Irak için ürettiğimiz konteyner yapılarla başkent Bağdat'ın kuzeyinde 108 bin metrekare alanda büyük bir konteyner kent kurulacak. Üretimlerimiz demonte olarak hazırlanmakta olup geçmeli ve vidalı sistemle kullanım yerinde kısa sürede kolayca kurulabiliyor. Sandviç panel duvar ve çatı sistemi ile beraber çift cam pencereleriyle yaşam üniteleri yüksek ısı ve ses izolasyonu içeriyor." 
 
Karmod'un Irak için ürettiği yeni nesil sistemli yaşam konteynerleri 3x9 metre ölçüde 27 metrekare kullanım alanıyla bir ailenin barınma ihtiyacını karşılayacak nitelikte plana sahip. Planda klima hatlarının da yer aldığı iki oda, mutfak, wc ve banyo yer alıyor. Elektrik ve su tesisatları ile beraber armatürlerine kadar kullanıma hazır üniteler istendiğinde sökülerek defalarca başka mekanlarda kullanılabiliyor.
 
Bu haber toplam 1461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim