• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ordu'da "lojistik center" hedefi!

Ordu'da "lojistik center" hedefi!
Kahraman, “Ordu, Doğu Karadeniz’in en büyük lojistik merkezi olma fırsatına sahiptir. Büyüme ve kalkınma odaklı güç birliği yapmalıyız” dedi.

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu’nun ekonomik, sosyal, coğrafi ve ulaşım anlamında büyük avantajları olduğunu hatırlatarak, “Ordu, Doğu Karadeniz’in en büyük lojistik merkezi olma fırsatına sahiptir. Büyüme ve kalkınma odaklı güç birliği yapmalıyız” dedi.
Ziver Kahraman yaptığı açıklamada, kentlerin de tıpkı insanlar gibi büyümesi, değişmesi, gelişmesi gerektiğini, bu sebeple gerek ülkenin, gerek dünyanın hatta kendi avantajlarını daha da güçlendirmek için kullanabileceğini belirtti.


Ordu ili için yıllarca ‘Orta Karadeniz’in orta yerine sıkışmış makus talihli kent’ denildiğini hatırlatan Kahraman, bu söylem sebebiyle insanlar üzerinde algı yönlendirmesi yapıldığını ve adeta göç olgusuyla sosyo-ekonomik yapının sarsıldığını kaydetti.


“DEZAVANTAJIMIZ AVANTAJIMIZDIR”
Ordu’nun Orta Karadeniz’in ortasında kalmış olmasının bir dezavantaj olarak görülmemesi gerektiğini de kaydeden Kahraman, “Konum itibariyle, devam etmekte olan alt yapı yatırımları ve potansiyelleriyle Ordu, bir ‘Lojistik Merkez’ olabilme avantajına sahiptir” diye konuştu.
Kahraman, Ordu’nun avantajlarını hatırlatarak Türkiye’de fındığın başkenti olma özelliğiyle gerek üretim hacmi, gerek işletme sayısı, gerek piyasa derinliği ve oturmuş ticari dengeleriyle sekiz milyon insanı direkt ya da dolaylı ilgilendiren, ülkeye yaklaşık 2 milyar dolar döviz girdisi sağlayan ve Hopa’dan İstanbul’a kadar bir coğrafik bölgenin temel üretim, ticaret ve sosyal gerçeği olan fındığın en çok üretildiği kent olduğunu vurguladı.


“TARIM VE TURİZM AVANTAJIMIZDIR”
Kahraman, diğer avantajları şöyle sıraladı:
“- Ordu, Hopa’dan İstanbul’a kadar o bölgenin, orta yerinde, stratejik bir noktadır. Ordu, Türkiye’de kivi üretiminde ikinci, bal üretiminde liderdir. Ordu, fındık temel ürün olmak üzere, tarıma dayalı sanayinin gelişebileceği güçlü bir potansiyele sahiptir.


-Ordu, ekolojik yapısı, kesme çiçekçilik yapmaya elverişli olup, muazzam bir pazar olan ‘Dünya Kesme Çiçekçilik Pazarı’ndan ciddi paylar alma potansiyeline sahip bir kenttir.
- Ordu, bakir yaylaları, organik bir yaşam sürme olanağı tanıyan kır yaşamı alternatifiyle, turizm adına da büyük potansiyellere sahiptir.


“Kafkasya’YA UZANMALIYIZ”
- Ordu, Karşı komşumuz Rusya’ya yakınlığı, Kafkas ülkelerine ve Türk Cumhuriyetleri’ne yakınlığıyla, yeni ve alternatif pazarlara yakınlık potansiyeli taşıyan bir kenttir. Ordu’nun, mevcut potansiyellerini değişim, büyüme ve kalkınma hamlesine dönüştürmesi mal ve hizmetlerle, insanların Ordu’ya kolay, hızlı ve güvenli ulaşması, mal ve hizmetlerle, insanların, Ordu’dan başka ve uzak noktalara hızlı, güvenli, ucuz ulaşmasını sağlayacak altı yapı eksikliklerini hızla ve öncelik sırası gözeterek hayata geçirmesiyle mümkündür.


“DEMİRYOLU ARTIK ELZEMDİR”
- Ordu-Giresun Havaalanı’nın yapımı devam etmektedir. Karadeniz-Akdeniz yolunun yapımı devam etmektedir. Çevre yolu yapımı devam etmektedir. Ordu’nun denize oldukça uzun kıyısı vardır. Bu kıyı özelliği, doğal yapısını bozmayacak ve çevre katliamı yapmayacak yöntemler gözetilerek limanla taçlandırılmalıdır.


- Ordu’ya yapılacak olan uluslararası kapasitedeki bir liman, karşı komşumuz Rusya ile ticaretimize geniş ve güçlü bir boyut katarken, Karadeniz-Akdeniz yoluyla Akdeniz’den Karadeniz’e inecek emtiaların hızlı ve güvenli olarak Rusya’ya ihracatı söz konusu olabilecektir. En güvenli ulaşım kanalı olan demiryolu artık elzemdir. Batımızda Samsun, Güneyimizde Sivas ve Tokat’a kadar gelen demiryolunun Ordu’ya ve Ordu’dan Sarp’a kadar uzaması artık lüks değildir.”


“LOJİSTİK MERKEZ OLABİLİRİZ”
Kahraman, Ordu’nun bu özellikleriyle müthiş bir avantaja sahip olduğunu da vurgulayarak, “Ordu ili, barındırdığı potansiyelleri ile yapılmakta olan ve yapılması icap eden ulaşım alt yapısı ile Lojistik Center olma yolunda güçlü bir fırsata sahiptir. Bu kentinin değişiminin büyüme ve kalkınma odaklı olması güç birliği ve ağız birliği etme zamanıdır” şeklinde konuştu. 

http://www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 3920 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim