• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Mega Gümrüklü Antrepoları kapatıldı

Mega Gümrüklü Antrepoları kapatıldı
Mersin’de kırmızı et vurgununda kullanılan Mega A Tipi Gümrüklü Antrepoları kapatıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan kişiler 100 bin lira kefaletle serbest bırakıldı.

Mega Gümrüklü Antrepoları’nın gümrükleme işlemlerini yapan Mert Denetim Danışmanlık ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği’nin karneleri de iptal edildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin bizzat el koyduğu, Irak’a transit gönderilmek üzere yurda sokulan ve piyasa değeri 40 milyon lira olarak açıklanan 1040 ton ithal kırmızı etin kaybolmasıyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve müfettişlerin soruşturması sürüyor.

Tutuklanmalarından 3 gün sonra, sorumlu müdürü İdris Şeker ile birlikte 100’er bin lira kefaletle serbest bırakılan İnanç Ersoy’un sahibi olduğu Mega Gümrüklü Antrepoları’nda yapılan sayımda kemiksiz bufalo veya sığır eti bulunması gerekirken, kolilerde tavuk kıyması ve kırıntıları çıkmıştı. Bazı kutuların ise boş olduğu, ambalajların orijinalliğinin bozulduğu, yabancı menşeli kırmızı et olduğunu gösterir etiketlerin de 2 çuvala doldurulup, çöpe atıldığı anlaşılmıştı. Antrepoda 200 ton kırmızı, 1000 ton ise tavuk eti bulunmuştu. Sayımda 1040 ton kırmızı etin ise kayıp olduğu belirlenmişti.

İnan Ersoy'un mal varlığına ihtiyati haciz konuldu

Olayla ilgili yürütülen adli ve idari soruşturma kapsamında Mega Gümrüklü Antrepoları süresiz kapatıldı. Sahibi İnanç Ersoy’un mal varlığına ihtiyati haciz konulurken, ticari faaliyetinden men edilen Mega Gümrüklü Antrepoları ile ilgili inceleme yapan ekiplerin raporunda, mühür ve kapı düzeneği konusunda ise şu bilgilere yer verildi:

“Mühürlenen giriş kapısının haricinde antreponun 1 numaralı kuru deposuna açılan PVC’den yapılmış küçük bir kapı olduğu, bu kapıdan 11 numaralı soğuk hava deposuna giriş- çıkış yapılabildiği belirlendi. Ayrıca söz konusu 1 numaralı kuru deponun kepenk şeklindeki kapısından araçların yük alıp verebileceği, 2 numaralı kuru depoya açılan kapısı olduğu, 2 nolu kuru yük deposunun antrepo sahasına açılan ana kapısının mühürlense dahi mühür bozulmadan çift kanatlı olarak bir tarafa çekilerek açılabildiği, 2 numaralı kuru depoya açılan kapısı olduğu, bu kuru yük deposundan 11 numaralı soğuk hava deposuna girilebildiği tespit edildi. Ayrıca antrepo içerisindeki güvenlik kameralarının birçoğunun yönlerinin zemine doğru çevrilmiş olduğu görüldü.”

Karneleri iptal edildi

İdari soruşturma kapsamında Mega Gümrüklü Antrepoları’nın gümrükleme işlemlerini yapan emekli Gümrük Müdürü Doğan Kanmaz’ın da ortağı olduğu Mert Denetim Danışmanlık ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği’nin karnesi iptal edildi. Doğan Kanmaz 37 yılı aşkın bir süre merkezde memur ve şef, taşrada büyük bir bölümü Gümrük Müdür Yardımcısı ve Gümrük Müdürü olarak görev yaptı. Kanmaz 3 yıl Mersin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü görevinde bulunmasının ardından, Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı olarak da 3 yıl görev yaptı.

2011’de emekliğe ayrılan Doğan Kanmaz, aynı yıl kurulan şirketin ortağı oldu.

www.UlasimOnline.com

 

Bu haber toplam 5398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim