• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Lojistikte Kendi Kendine Giden Araç Devri!

Lojistikte Kendi Kendine Giden Araç Devri!
DHL'in yayınladığı 'Lojistikte kendi kendine giden araçlar devri' başlıklı trend raporu otomasyon teknolojilerine dair önemli özelliklere ve kullanım alanlarına değiniyor.

Dünyanın lider lojistik şirketi DHL Supply Chain, 'Lojistikte kendi kendine giden araçlar devri' başlığıyla yayınladığı yeni raporunda lojistikte otomasyon teknolojilerinin önemli özelliklerine ve kullanım alanlarına değiniyor.

Kendi gidebilen araç teknolojilerinde önemli bir adım oluşturan trend raporu, farklı sektörlerden örnekler içeriyor ve lojistik değer zincirinin her noktasından kullanımdaki uygulamaları inceliyor. Raporda yer verilen kendi giden araç uygulamalarından bazıları şunlar:

Taşımada otomasyon ve depolarda destekli kaldırma

Depo liman ve havaalanı operasyonlarında açık alan lojistiğinde otomasyon

Destekli otoyol kamyonculuğu ve terminaller arası konvoy taşımacılığı

Son nokta teslimatları

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı "Bazı global depo operasyonlarımızda yıllardan beri kendi giden araçlar kısmen kullanılıyordu. Ancak lojistik sektöründe sürüşe daha fazla otomasyon getirmek sektörü sonsuza kadar değiştirecek bir adım. Halka açık otoyollara çıkmak ise bunun bir ileri aşaması. Lojistik sektöründe kontrollü alanlarda kendi kendine sürüş uygulamaları zaten uygulandığı için sektörümüz kendi giden araçlar konusunda geleceğe yön verecek konuma sahip. DHL olarak ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte bu yolda liderlik rolünü üstleniyoruz" dedi.

Kendi gidebilen araçlar, çok geniş kapsamlı faydalar sağlayabiliyor.

Bu faydalar arasında yol güvenliğinde artış, daha fazla yakıt tasarrufu ve çevresel etkilerin azalması yer alıyor. Ancak raporda da belirtildiği üzere otomasyon teknolojilerinin tam olgunluğa erişmesi için hala atılması gereken adımlar var. Bu konudaki mevzuatların da oluşturulması, kamuoyunda bilinirlik sağlanarak güven oluşturulması gibi çeşitli noktaların çözüme kavuşturulması gerekiyor. Ancak bu engellere rağmen, pek çok şirket etkileyici uygulama örneklerini hayata geçirmiş durumda. Bu da sektörlerin kendi giden araç teknolojilerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak konusunda isteğini ortaya koyuyor.

'Lojistikte Kendi Kendine Giden Araçlar Devri' başlıklı rapor kamuya açık otoyollar ve şehirlere dair şu öngörülerde bulunuyor:

Yakın gelecekte, mevcut sürücü yardımı fonksiyonlarına çok daha fazlası eklenecek.

Ardından sıkışık trafiğe sahip otoyollar gibi belirli noktalarda sürüş otomasyonu kullanılmaya başlanacak.

Daha da ileride otoyollarda tamamen otomasyon kullanan kamyon konvoylarına 7/24 rastlanabilecek.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 4743 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim