• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

DKV Türkiye'de yatırımlarını hızlandırıyor

DKV Türkiye'de yatırımlarını hızlandırıyor
Uluslararası nakliyecilere indirimli akaryakıt alma imkanı sunan Alman DKV, Türkiye'deki yatırımlarına hız katıyor. Yeni hizmetleriyle müşteri sayısını yüzde 40 artırmayı hedefleyen şirket, asıl sıçramayı ise2016'da yapmayı planlıyor

Akaryakıt kartı hizmeti ile uluslararası taşımacılık yapan nakliye firmalarının maliyetini önemli oranda azaltan Alman DKV, Türkiye'deki büyümesini hızlandırıyor. Bu yıl yeni hizmetlerini devreye sokacak olan şirket, müşteri sayısında yüzde 40 artış bekliyor. Şirket, Türkiye'de asıl büyümeyi ise 2016'da yapmayı planlıyor. DKV Türkiye Ülke Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, "DKV Global Türkiye pazarını çok önemsiyor. Büyümek istediği bu pazarda hiçbir yatırımdan kaçınmıyor" dedi. 

2008 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Alman DKV, Avrupa'nın en büyük akaryakıt kartı hizmeti sunan firmaları arasında yer alıyor. Dünya çapında 700 çalışanı bulunan şirketin, 2013 cirosu 5.5 milyon euro, müşteri sayısı ise 120 bin. Uluslararası taşımacılık yapan firmaların en büyük gider kalemlerinin başında akaryakıt geliyor. DKV tam da bu noktada devreye girerek müşterisi olan nakliye şirketlerine indirimli akaryakıt alma imkanı sunuyor. 

DKV Kard Avrupa'da 54 bin 500 noktada geçiyor. Bunların 39 bin 500'ü akaryakıt istasyonu iken geriye kalan kısmı ise araç bakım-onarım istasyonları. Otoyollarda da kart ile maut, vergi iadesi, online hizmetler ve bir çok farklı hizmetten de yararlanabiliyor. Şirket Türkiye'de bu hizmetleri sunan en büyük üç firmadan biri konumunda. 

'Müşteri memnuniyeti ön plana çıkacak' 

Geçtiğimiz aylarda yönetim kadrosunu yeniden oluşturan DKV Türkiye, yoluna iki kadın yöneticiyle devam ediyor. Türkiye Ülke Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer olurken, DKV Türkiye Ülke Müşteri İlişkileri ve Operasyonları Müdürü ise Zeynep Selen Almaleh oldu. Deniz Çokcoş Sezer, DKV'nin yenilenen yönetimi ile daha müşteri odaklı bir şirket olacağını vurguladı. Sezer, "DKV Türkiye'nin kurulduğu ilk günden beri bu şirketteyim. Ben ve Zeynep hanım geçmiş görevlerimizde müşterilerle çok yakın ilişkiler içinde olduk. Dolayısıyla müşterilerimiz iyi tanıyoruz ve taleplerini iyi biliyoruz" diye konuştu. 

DKV Rusya'ya açılıyor, pazara özel nakit kartı çıkarıyor 

DKV Global'in Türkiye pazarını çok önemsediğini vurgulayan Sezer, "DKV Türkiye'yede büyümek istiyor. Bu pazarda filolar Avrupa'ya göre çok büyük. Ayrıca büyüyen bir pazar. Almanya'daki merkezimiz 'hangi yatırımı yapmak istiyorsanız desteğe hazırız' diyor" şeklinde konuştu. 2008 ve 2009 yılarının daha çok Türkiye pazarını tanımakla geçtiğini ifade eden Sezer, 2011 ve 2012 yıllarında ise en hızlı ve en verimli büyüyen şirket olarak global içerisinde birincilik ödülü aldıklarını belirtti. DKV'nin 2015'te Rusya pazarına girmeye hzırlandığını ifade eden Sezer, bu sayede müşteri sayısında artış beklediklerini söyledi. Sezer,"DKV kartları artık Rusya'da da geçerli olacak. Avrupa'da kar marjları düştüğü için nakliyeciler Rusya'ya yönelmeye başladı. Bu pardaki fırsatlar da artıyor. Başlangıç olarak bin noktada geçerli olacak kartlarımız. Ayrıca Rusya pazarına özel bir nakit kart hizmetimiz olacak. Türk nakliyecisine bu ülkede önemli avantajlar sağlayacağız. Önümüzdeki sene yüzde 40 oranında müşteri bazında büyümeyi planlıyoruz ve bunun yüzde 20'sinin Rusya pazarından geleceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

Online kart limitleme hizmeti sunacak 

DKV'nin bu yıl yeni hizmetler devreye sokacağını açıklayan Sezer, şöyle konuştu: "Tamamen bir yenilenme sürecine giriyoruz aslında. Web sitemizi yeniliyoruz, merkezimizi yeni ve daha büyük bir binaya taşımayı planlıyoruz. 2015 yılında tamamen onlie kart limitlemeye geçeceğiz. Şu anda bizim kartlarımızın günlük aylık ve yıllık işlem sayıları var. Müşterinin isteğine göre ofis içerisindeki arkadaşlarımız gerekli değişiklikleri yapıyor. Yenilenen web sitemiz ile müşterimiz kendisi sisteme giriş yaparak hangi araca ne kadar yakıt koymak istediğini belirleyecek ayrıca istasyon sayılarını sınırlayabilecek. Ayrıca yeni bir fatura sistemine geçtik. Bu faturalar müşterinin talebine göre optimize edilebilecek. Üst yönetime giden bir faturada mesela sadece özet bilgi verilebilecek. Ya da filo yönetimi için daha detaylı bir fatura yapılabilecek. Yine kartların güvenliği konusunda da yeni yatırımlar olacak."

2016'da kartlar yurtiçinde de geçerli olacak 

2016 yılında DKV'nin yurtiçi pazarına da giriş yapacağını ifade eden Sezer, "Yurtiçinde hizmete başladığımız zaman aynı kartla değişik markalı tedarikçilerden akaryakıt alınabilecek. Yurtiçinde bu hizmeti veren firmalar var ama hem yurt dışında hem de yurt içinde aynı kartla hizmet sunabilen bir firma yok. Bu hizmetimizle diğer firmalara fark atmış olacağız. 2016'da Türkiye'de ciddi bir büyüme sağlayacağız. Bu yıl bunun hazırlıklarını yapıyoruz. İstihdamı da ikiye katlayacağız" diye konuştu.

Kart kullanımı yüzde 20'den yüzde 80'e çıktı

DKV Türkiye Ülke Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, kartıakaryakıt kullanan firma sayısının giderek arttığına dikkat çerekerek şöyle konuştu: Türkiye'ye girdiğimizde piyasanın yüzde 20'si kart kullanıyordu. Bunlar da genellikle büyük firmalardı. Orta ve küçük ölçekli firmalar pek kart kullanmaya sıcak bakmıyorlardı. Ama şu anda baktığınızda durum bunun tam tersine dönmüş. Yüzde 80'i kart kullanıyorken yüzde 20'si kart kullanmıyor. Güney kesimlerde henüz kart kullanımı çok yaygın değil. Kartların güvenliğinden endişe duyuyorlar. Bizim bu konuda da çeşitli çalışmalarımız olacak."

Aysel Yücel-DÜNYA

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 4129 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim