• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Ege Endüstri’ye TAYSAD’dan 2014 Patent Ödülü

Ege Endüstri’ye TAYSAD’dan 2014 Patent Ödülü
Bayraktar Grubu bünyesinde otomotiv yan sanayi sektörünün öncü ve yenilikçi kuruluşu olarak faaliyet gösteren Ege Endüstri, Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği TAYSAD’ın 2014 Patent Ödülleri kategorisinde 2. oldu.

 Şirketlerin Ar-Ge çalışmaları sonucunda önemli bir çıktı sayılan tescilli patentleri değerlendirilerek verilen ödül, Ege Endüstri’nin sektöre kattığı değeri, tercih edilirliğini ve rekabetçiliğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Türkiye otomotiv yan sanayi sektörünün çatı örgütü Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği TAYSAD’ın 2014 patent ödül töreni, 11 Mart 2015 Çarşamba günü derneğin İstanbul’daki merkezinde yapıldı. Çok sayıda sektör temsilcisinin ve TAYSAD yöneticilerinin katıldığı törende, TAYSAD 2014 Patent Ödülleri’nde ikincilik ödülünü Ege Endüstri kazanırken, ödülü şirket adına Ege Endüstri Ar-Ge Yöneticisi Onur Balcı aldı.

1978 yılından bu yana Türk otomotiv yan sanayinin tek ve en yetkin temsilcisi olarak faaliyet gösteren, bugün 339 üyesi ile sektörün % 65’ini ve ihracatının da % 70’ini temsil eden ve Avrupa Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği CLEPA’nın üyesi olan TAYSAD’ın Patent Ödülleri, firmaların ilgili yıl içerisindeki tescil edilen patent sayılarına göre veriliyor.

Buluş sahibi olan, buluşu hayata geçiren, patent çalışmalarını dokümante eden, bunlarla ilgili prosedürleri takip eden firmaların ödüllendirildiği bu süreçte Ege Endüstri’nin kazandığı 2.’lik ödülü, şirketin, Ar-Ge konusunda yıllardır yürüttüğü çalışmaların önemini de bir kez daha gözler önüne koymuş oldu. 5746 nolu yasa çerçevesinde Ar-Ge Merkezi statüsüne sahip olan ve çalışmalarının dördüncü yılını tamamlayan Ege Endüstri, üniversiteler, TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (SANTEZ), uluslararası araştırma enstitüleri ve Global Müşteriler ile birlikte çok sayıda Ar-Ge projesi yürütüyor ve hayata geçiriyor.

Üretilen bilgi ve teknoloji yurtdışına satılıyor

 Başarılı AR-GE projeleri sonucunda tescillenmiş ve süreci devam eden patent sayısı anlamında Türkiye’de ilk 25 firma arasında yer alan Ege Endüstri’ye ait tesciller sadece Türkiye değil A.B.D ve Hindistan gibi firmanın iş yaptığı diğer ülkelerde de yürütülüyor. Ege Endüstri; patentlerin yanı sıra ürettiği bilgi ve teknolojiyi,  lisans verme, test hizmetleri  yolu ile İsveç, Finlandiya, Hindistan ve İran gibi ülkelere satıyor.

 1974 yılında kurulan ve iki ayrı üretim tesisiyle İzmir’de faaliyet gösteren Ege Endüstri, otomotiv sektörü için dingil ve dingil parçaları (diferansiyel kovanları, komple arka dingiller, ilave dingiller ve treyler dingilleri, kendinden yönlendirilebilir ilave dingil, ön dingiller ve diğer dingil komponentleri) geliştirerek üretiyor.

Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı müşterilerine hizmet veren Ege Endüstri’nin % 64’ü Bayraktar Grubu’na ait; hisselerinin % 34’ü ise Borsa İstanbul’da BIST 100 firmaları içinde işlem görüyor.

Bu haber toplam 5212 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim