• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 25 °C

Konya Lojistik Köy için atakta

Konya Lojistik Köy için atakta
Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü, Konya’nın Türkiye’nin önemli sanayi üretim merkezlerinden biri haline geldiğini, sıkışan Marmara Bölgesi’nin yatırım yükünü hafifletmeye talip olduğunu söyledi.

Özel sanayi siteleri ve 8 faal organize sanayi bölgesiyle 2014’te 1.5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren Konya, makine imalat sanayisi, otomotiv yan sanayisi, döküm, gıda, ayakkabı gibi sektörlerde 189 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, şehrin savunma sanayisi ihracatında Türkiye’de ilk 5’te yer aldığını söyledi.

2014’ün Konya için bir yatırım yılı olduğunu, 2015’te de bu yatırım iştahının devam ettiğini ifade eden Başkan Kütükcü, bugüne kadar kendi sanayicilerinin yatırımlarıyla büyüyen, son 15 yılda ihracatçı firma sayısını 4.3, ihracatını 17 kat artıran Konya’nın artık uluslararası yatırımcıların da tercih ettiği bir şehir haline geldiğini anlattı. Başkan Kütükcü, 23 milyon metrekare büyüklüğü ile Türkiye’nin ikinci büyük OSB’si haline gelen Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 105 yeni fabrikanın hızla yükseldiğini belirtti.

Kütükcü, “İki yıl içinde buradaki 105 fabrikanın tamamının üretime geçmesiyle birlikte Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firma sayısı 600’e ulaşacak. Diğer yatırımlarla birlikte Konya, yeni bir üretim hamlesi gerçekleştirerek, sıkışmış olan Marmara Bölgesi’nin yatırım yükünü hafifletmeye talip olacak. Son 3 yılda 300 milyon euronun üzerinde uluslararası yatırım alan şehrimizdeki yatırımın 700 milyon euroya ulaşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

LOJİSTİK AVANTAJ ARTIYOR

Konya’nın hızlı ulaşan ve ulaşılabilen bir şehir olma yolunda da epey mesafe kat ettiğini anlatan Kütükcü, Konya’dan Ankara, Eskişehir ve İstanbul’a hızlı tren seferlerinin başladığını, ayrıca Konya sanayisinin lojistik avantajını artıracak Lojistik Köy Projesi, Konya-Karaman- Mersin Hızlandırılmış Demiryolu Hattı, Antalya-Konya- Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Treni ve Yeni Çevre Yolu gibi projelerin de çalışmalarına başlandığını söyledi.

Bu haber toplam 7415 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim