• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Rize Lojistik Üssü deniz doldurularak yapılacak

Rize Lojistik Üssü deniz doldurularak yapılacak
RİZE Havalimanı’nın ardından Rize’de yapılacak olan Lojistik Üs (Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi) de deniz doldurularak yapılacak.

Şehir merkezinin büyük bir bölümü yıllar öncesinden deniz doldurularak deniz üzerine inşa edilen Rize’nin doğusundan sonra batısında da deniz doldurulacak. Rize’nin Pazar ilçesinde Türkiye’de deniz doldurularak yapılacak ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize Havalimanı’nın ardından, İyidere ilçesinde yapılacak olan ve ismi Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi olarak değiştirilen lojistik üs için de deniz doldurularak lojistik merkezin yapılacağı açıklandı.

RİZE Havalimanı’nın ardından Rize’de yapılacak olan Lojistik Üs (Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi) de deniz doldurularak yapılacak.

Şehir merkezinin büyük bir bölümü yıllar öncesinden deniz doldurularak deniz üzerine inşa edilen Rize’nin doğusundan sonra batısında da deniz doldurulacak. Rize’nin Pazar ilçesinde Türkiye’de deniz doldurularak yapılacak ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize Havalimanı’nın ardından, İyidere ilçesinde yapılacak olan ve ismi Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi olarak değiştirilen lojistik üs için de deniz doldurularak lojistik merkezin yapılacağı açıklandı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi Projesi için kamulaştırma ile kaybedilecek zamanın olmadığını belirterek, projenin tamamen İyidere’de ve denizin doldurulması ile gerçekleştirileceğini açıkladı. RTSO’nun 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, İyidere ilçesinde gerçekleştirildi. RTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantının ardından İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Ar-Ge Komisyonu Üyeleri, İyidere’deki oda üyeleri, muhtarlar ve ilgililerin katılımları ile geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İyidere’nin Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi Projesi ile yeni bir vizyona kavuştuğu vurgulandığı toplantıda, RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu bu projenin İyidere için bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Projenin tamamen İyidere’de ve denizin doldurulması ile gerçekleştirileceğini ifade eden Karamehmetoğlu, burada ortaya çıkacak olan eleman ihtiyacının yerel halk tarafından giderilmesinin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kamulaştırma ile kaybedilecek zamanın olmadığını belirten Başkan Karamehmetoğlu, projenin denizin doldurulması ile gerçekleşmesi sayesinde hızlı bir şekilde tamamlanmasını umduklarını ifade etti. Endüstriyel merkezin sadece istihdama katkı sağlamayacağını, bunun yanı sıra turizm alanında, konaklama ve hizmet sektöründe de bölgeye sağlayacağı katkıların yadsınamaz derecede olacağını vurgulayan Karamehmetoğlu, bu projenin Ovit Tüneli ile birlikte doğu illerimizin denize ulaşacağı en yakın merkez olacağını, örneğin Mardin’den hareket eden bir aracın 5 buçuk saatte İyidere’de olabileceğini ve bu sayede ilimiz ve bölgemiz ile birlikte ulusal ve uluslararası bir proje niteliği kazanacağını ifade etti. Toplantı, Karamehmetoğlu ve Mete’nin soruları cevaplamalarının ardından sona erdi.

Bu haber toplam 6603 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim