• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

GEFCO Romanya, kuruluşunun 10. yılını kutluyor

GEFCO Romanya, kuruluşunun 10. yılını kutluyor
GEFCO Grup’un Romanya iştiraki, ülkede faaliyete başlamasının 10. yıldönümünü kutlarken, ülkedeki en büyük ikinci lojistik hizmetleri sağlayıcısı olarak da konumunu sağlamlaştırıyor.

GEFCO Romanya, 2014 senesinde 52 Milyon Euro ciro gerçekleştirdi. (Bu rakam 2013’ün %10 üzerinde.) İştirak kurulduğundan bu yana 10 kat büyüme kaydetti.

GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal, konuyla ilgili açıklamasında, "GEFCO Romanya’nın başarı hikâyesi Grubun dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin en zorlayıcı ve karmaşık gereksinimlerini karşılama, müşterilerinin tüm tedarik zincirleri için rekabet avantajlarını artırıcı, katma değerli çözümler oluşturma becerisini kanıtlıyor. İştirakin 10. kuruluş yılını kutlaması kendilerini tamamen müşterilerinin memnuniyetine ve operasyonel mükemmelliğe adamış GEFCO Romanya ekiplerinin mükemmel gayretlerini ve çalışmalarını takdir etmek için de bir fırsat. " dedi.

GEFCO Romanya’nın 10. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal, Orta Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu Bölgesi Direktörü Pierre-Jean Lorrain ve Balkanlar Bölge Müdürü ve GEFCO Romanya ve Bulgaristan Genel Müdürü Jérôme Chevrolet’nin yanı sıra önemli medya mensupları katıldı.

GEFCO Romanya, lojistik sektöründe bir başarı hikâyesi

2005’ten bu yana, GEFCO Grup’un Romanya iştiraki sürekli olarak büyümesini sürdürdü. Faaliyete başlamasından yalnızca bir sene sonra şirket cirosunu ikiye katlayarak 5,2 milyon Euro’dan (2006 senesi) 11,9 milyon Euro’ya (2007 senesi) çıkarmayı başardı. Aynı dönemde şirketin 16 olan çalışan sayısı da 34’e çıktı. 2014’te GEFCO Romanya 52 milyon Euro ciro ve 106 çalışana ulaştı.

Bugün GEFCO Romanya ciro bazında ülkenin en büyük ikinci lojistik operatörü. Ülkedeki otomotiv sektörünün en önemli tedarikçilerinden olan şirket, 300’den fazla müşterisine 360° tedarik zinciri uzmanlığı sunuyor. GEFCO Romanya’nın ülkede üretilen araçların üçte birinin taşımacılığını gerçekleştirmesi şirketin otomotiv lojistiğindeki liderliğinin de somut bir kanıtı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Jérôme Chevrolet "GEFCO’nun Romanya iştiraki hızla değişen, zorlayıcı şartlara sahip ekonomik ortama karşın her sene büyümesini istikrarla sürdürüyor. GEFCO Romanya, pazarda en büyük ikinci lojistik operatörü olarak müşterileri için otomotiv sektöründe uzun yıllara dayanan güçlü uzmanlığına ve beyaz eşya ve elektronik sektörleri gibi farklı stratejik sanayi sektörlerine dair bilgi birikimine dayanarak müşterileri için çevik ve rekabetçi çözümler geliştirmeye devam ediyor. Multimodal çözümlerimiz arasında ülkedeki 8 platformumuzun kullanımının yanı sıra, Constanta limanından Karadeniz’e doğrudan ulaşım yer alıyor. Bu çözümlerimiz müşterilerimize ve iş ortaklarımıza deniz aşırı ticareti geliştirmek için stratejik kombinasyonlar sunuyor.” dedi.

2014’te olağanüstü performans; 2015 için iddialı hedefler

GEFCO Romanya, başarısını kendisini mevcut müşterilerinin memnuniyetine adamasına ve aynı zamanda büyüme fırsatlarını araştırıp değerlendirmesine borçlu. 2014 senesinde Bitmiş Araç Lojistiği faaliyetleri GEFCO’nun en çok odaklandığı uzmanlık alanlarından biri oldu. 2014 yılında toplam 155.000 aracın taşımasını üstlenmesi bunun önemli bir göstergesi. Bitmiş Araç Lojistiği iş birimi hem araç üreticilerine hem de araç ithalatçıları ve distribütörlerine bir dizi kapsamlı çözüm sunuyor.

Bu çözümler arasında en basit taşımacılık planlarından en detaylı optimize edilmiş multimodal çözümlere kadar birçok farklı çözüm yer alıyor. 2014’te şirketin iş hacmindeki artış aynı zamanda iştirakin uluslararası müşterileri için geliştirdiği entegre lojistik projelerinin de bir sonucu.

Romanya iştiraki için 2014 aynı zamanda liderlik konumunu ve güvenilir iş ortağı statüsünü sağlamlaştırmak için de bir fırsat oldu. İştirak IPSO’yla 2007’de başlayan işbirliğini sürdürüyor ve bu işbirliği kapsamında John Deere ekipmanlarının IPSO’nun Almanya’daki fabrikasından Romanya’ya kapıdan kapıya taşımacılık hizmeti ile nakliyesini gerçekleştiriyor.

GEFCO Romanya tüm acentaları için ISO 9001 ve ISO 14001 belgelerini de yeniledi. Şirket yabancı öğrenciler için stajyerlik programının kapsamını genişletti ve Transalpina “Temiz Sular ve Dağlar” adlı sürdürülebilir kalkınma projesine katılarak, projenin nakliye bedellerini karşıladı.

Romanya iştirakine yakın zaman önce genel müdür olarak atanan Jérôme Chevrolet, 2015’te de büyüme hızını muhafaza etmeyi ve Romanya’yı bölgesel bir merkez olarak tanıtmayı hedefliyor.

GEFCO Romanya, büyümekte olan bir bölgede stratejik bir konumda

GEFCO Romanya, Batı ve Doğru Avrupa arasında ideal bir coğrafi konumda. Balkanlar’a ve Ortadoğu’ya yakın olması da GEFCO’nun uluslararası ağından faydalanmasını kolaylaştırıyor. Yakın gelecekte, GEFCO, Yunanistan ve Sırbistan’da kurmayı planladığı iştiraklerle bölgede daha da büyümeyi hedefliyor.

Bölge Müdürü Pierre-Jean Lorrain, konuyla ilgili olarak, “Romanya iştirakimiz bölgedeki cironun %7’sini gerçekleştiriyor. GEFCO Romanya’nın dinamizmi, Avrupa’yı “1520 Bölgesi”1 ve Ortadoğu ile birbirine bağlayan coğrafi konumu gibi stratejik avantajları ile bir arada Grup olarak böylesine olumlu sonuçlar elde etmemize yardımcı oldu.

Bölgede önemli bir büyüme potansiyeli var ve biz de çok uluslu şirketlerin maliyetlerini global bağlamda optimize etmelerine olanak sağlamak için bu ticari sinerjiden yararlanmak istiyoruz. Müşterilerimize yeni sektörlerin ve ticaretin sunduğu potansiyelden yararlanma fırsatı sunmak için “1520 Bölgesi” ve Asya’da büyümek ve Deniz ve Havayolu Taşımacılığı hizmet portföyümüze yenilikçi çözümler eklemek şu an en önemli önceliklerimiz arasında.” dedi.

GEFCO Group da 2015 senesi için iddialı hedefler belirledi. Bu hedefler arasında müşteri portföyünü %15 artırmak, 1520 bölgesinde ve bölgeyle ilişkili ülkelerde faaliyetlerinin kapsamını genişletmek ve Deniz ve Havayolu Taşımacılığı, Depo Hizmetleri ve yeniden kullanılabilir ambalajlama alanlarına odaklanmak yer alıyor.

Bu haber toplam 13392 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim