• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Lojistikte “sigortacılık” sorunları ele alındı

Lojistikte “sigortacılık” sorunları ele alındı
Bursta Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sigortacılık konusunda yaşadıkları sorunları konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sigortacılık konusunda yaşadıkları sorunları masaya yatırdı.

BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, BTSO Meclis Üyesi ve 48. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Aydın Kalyoncu ve komite üyeleri ile ilçe ticaret ve sanayi odaları üyeleri katıldı.

BTSO Meclis Üyesi ve 48. Meslek Komitesi Başkanı Kalyoncu lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sigortacılık alanında son dönemde önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Sigorta şirketlerinin fiyat farklılıklarının sektörü olumsuz etkilediğini dile getiren Mehmet Aydın Kalyoncu, "Sigorta şirketlerinin fiyatlarında standart oluşmalı" dedi.

"Profesyonel aracılarla çalışın"

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap ise "Lojistik sektörü iş yapıyorsa Türkiye'nin bütün sektörleri büyüyor demektir. Sizler varsanız sigorta işi yürüyor demektir" diye konuştu.

Lojistik firmalarının yaşadıkları sorunların temelinde trafik sigortasındaki olağanüstü artışların olduğunu belirten Kasap, firmalara profesyonel aracılarla çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Tramer sisteminde yapılan değişiklikle sigorta şirketlerinin araçla ilgili tüm bilgilere ulaşılabildiğine dikkat çeken Kasap, "İyi sicile sahipseniz, hasar priminde de pazarlık gücü kazanabilirsiniz. Sektördeki firmaların birlikte ve güçlü hareket etmeleri önemli kazanımlar sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 4546 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim