• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Reysaş, 2 bin forkliftle müşteri yükünü taşıyacak

Reysaş, 2 bin forkliftle müşteri yükünü taşıyacak
Depo yatırımlarında 1 milyon m2’ye koşan Reysaş, müşterilerine forklift kiralama hizmeti de sunacak.

Depo yatırımlarında atağa geçerek Türkiye’nin farklı bölgelerinde 84 depo kuran Reysaş, bu alandaki yatırımı destekleyecek yeni bir şirket kurdu. Depolamada 2016 sonuna kadar 1 milyon m2’ye ulaşmayı hedefleyen Reysaş, entegre hizmet anlayışıyla elektrik üretiminden çöp toplamaya kadar farklı hizmetler sunduğu depo müşterileri için şimdi de forklift kiralama işine girdi.

Emir İstif adıyla kurulan forklift kiralama şirketi 2017 yılı sonuna kadar 2 bin adetlik araç parkına ulaşmayı hedefliyor. Emir İstif Genel Müdürü Ahmet Düztepe, “Emir İstif, güçlü finansal yapısı, profesyonel yaklaşımı ve ürünlerinin kalitesiyle ekipman kiralama pazarına yeni bir ivme kazandırmayı ve pazarı büyütmeyi hedefliyor” dedi. 

İş makinaları aktif makine parkının 2014 sonunda yaklaşık 45 bin adede, toplam kiralık parkınında yaklaşık 12 bin adetlere ulaştığına dikkat çeken Düztepe, “Ekipman kiralama sektörü hızlı gelişiyor. BuDepo yatırımlarında atağa geçerek Türkiye’nin farklı bölgelerinde 84 depo kuran Reysaş, bu alandaki yatırımı destekleyecek yeni bir şirket kurdu. Depolamada 2016 sonuna kadar 1 milyon m2’ye ulaşmayı hedefleyen Reysaş, entegre hizmet anlayışıyla elektrik üretiminden çöp toplamaya kadar farklı hizmetler sunduğu depo müşterileri için şimdi de forklift kiralama işine girdi. Emir İstif adıyla kurulan forklift kiralama şirketi 2017 yılı sonuna kadar 2 bin adetlik araç parkına ulaşmayı hedefliyor.

Emir İstif Genel Müdürü Ahmet Düztepe, “Emir İstif, güçlü finansal yapısı, profesyonel yaklaşımı ve ürünlerinin kalitesiyle ekipman kiralama pazarına yeni bir ivme kazandırmayı ve pazarı büyütmeyi hedefliyor” dedi. İş makinaları aktif makine parkının 2014 sonunda yaklaşık 45 bin adede, toplam kiralık parkınında yaklaşık 12 bin adetlere ulaştığına dikkat çeken Düztepe, “Ekipman kiralama sektörü hızlı gelişiyor. Bunu gerçekleşen adetlerden ve 2015 yılı ilk yarı pazar büyüme hedeflerinin yüzde 20 üzerinde gerçekleşmesinden anlayabiliyoruz. Bu çerçevede sektörel büyümeyi dikkate alarak yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Düztepe, şu anda 14 sözleşmeli müşterileri olduğunu 12 şirketle de masaya oturduklarını açıkladı. 

Alman Still Arser markasını seçti 

Reysaş’ın lojistik alanda öncü bir firma olarak ‘komple çözüm’ hizmeti sunarken müşteriye özel hizmet alternatifl eri üretiğini vurgulayan Ahmet Düztepe, “Reysaş bu hedefl eri doğrultusunda forklift ve depo ekipmanları kiralama şirketi Emir İstif’i kurdu. Depolama süreçlerinde yaşadığımız tecrübeleri de kulanarak müşterilerimize iş makinesi tedariki, kiralama ve satış hizmeti sunacağız. Emir istif müşterilerin mevcut tedarik süreçlerinin iyileştirilmesi, yeni tedarik zinciri süreçlerinin kurgulanması ve uygulanmaya geçirilmesi konusunda da danışmanlık hizmetleri veriyor. Proje öncesi yapılan fizibilite ile işe ve müşteriye en uygun sistem ve ekipmanlar, alınacak ortak karar ile tespit ediliyor. Bu tip müşterek çalışma müşterilerimize ciddi maliyet avantajları sağlıyor. Hedefimiz tüm süreçlerde çözüm ortağı olmak, üstün performanslı, iş makineleri ve ekipmanları ile yüksek katma değer sağlamak” diye konuştu. 

Emir İstif’in sektörün en büyüklerinden biri olan Still Arser ile çalışmayı tercih ettiğini ifade eden Düztepe, “Yapılan bu iş ortaklığı ile hizmet ve kalite bütünlüğünde istenen sonuca varıldı” dedi. Düztepe, mevcut 400 adet olan ekipman parkının son dönemde yapılan anlaşmalarla 600 adete çıkarıldığını söyledi. Düztepe, bu adetlerin daha da artacağına dikkat çekti. Emir İstif’in hedefi 2017 sonuna kadar 2000 ekipman ile sektörde distribütör firmalardan sonra en büyük kiralama şirketi olmak. Bu doğrultuda 2017 yılı sonuna kadar 35 milyon euroluk yatırım öngörülüyor.

Yatırım ve bakım maliyetinden kurtarıyor

Makine ve ekipman kiralamanın satın alma ile kıyaslandığında müşterilere pek çok avantaj sağladığını vurgulayan Genel Müdür Ahmet Düztepe, şöyle konuştu: “Yatırım ve bakım maliyetlerinden kurtulan fi rmalar maliyetlerinde ciddi kazanımlar elde ediyor. Bu noktada çalıştığınız firma çok önemli. Şirketlerin ekipman ve servis kalitesinden taviz vermemesi çok büyük öneme sahip.Emir İstif bunun bilincinde olarak servis alt yapısına sürekli yatırım yapıyor ve en iyi olmayı hedefliyor.

Proje bazlı yapılan anlaşmalarda ekipman sayısına göre sabit personel ve yedek parça tedariği sağlanıyor. Türkiye’nin her yerine hizmet verme kapasitesine sahip olan Emir İstif bu noktalarda üretici partnerinin gücünü kullanıyor ve kalitesinden ödün vermiyor. Müşterinin kiralamış olduğu ekipmanın sözleşme süresince, alacağı servis hizmetinin kalitesi, sürekliliği, güvenilirliği, eğitimli servis hizmetlerimiz dahilinde müşteri memnuniyeti en üst seviyede tutuluyor.”

Depolarında elektrik üretiyor, zeytin yetiştiriyor

Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, yeni kurulan şirketle ilgili şunları söyledi: “Bu şirketi kurma sebebimiz yan hizmetler. Türkiye’nin en büyük depocusuyuz. 2016 sonunda tahminen 1 milyon m2’ye ulaşacağız. Bu alana hizmet ihtiyaçları var. Mesela 700 bin m2 raf yaptık. Müşteriye kiralıyoruz. Biz ayrıca ulusal zincirlerin soğuk hava depolarını yapıyoruz. Onu da kiraya veriyoruz. Farklı illerdeki depolarımızda gördük ki, hepsi yan yana kampüs şeklinde. Depolarımızdaki müşterilerimizin hepsi farklı tiplerde farklı markalarda ekipman kullanıyor. 1 milyon m2 depodan bahsettiğiniz zaman 1000 ekimpan anlamına geliyor. Biz müşterimizi düşünerek aynı markadan onlara ekipman tedariki sağlarsan onlar için daha avantajlı olacağını düşündük. Zaten biizm o kampüsün içerisinde yönetimizi var. Biz zaten elektrik su gibi ihtiyaçları karşılıyoruz neden ekipman kiralama hizmeti de vermeyelim diye düşündük.

Biz müşterilerine elektrik üretip veren tek şirketiz. Çatılarımızda güneş enerjisi mevcut. çatıya gelen suları kullanıyoruz. Hatta İzmir’deki deponun yanına zeytin ektik. yaklaşık 7 ton zeytin alacağız. Yani her fırsatı değerlendiriyoruz yatırım anlamında. Müşterinin çöpünü topluyoruz. Entegre hizmet verdipğimizde daha kaliteli ve daha ucuza müşterimize hizmet sunuyoruz."

Kaynak: Aysel YÜCEL -Dünya

Bu haber toplam 5420 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim