29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara18°C

KÜRESEL PİYASALAR NEGATİF SEYREDİYOR

Küresel piyasalar, ticaret savaşları endişeleri, ABD'de beklentileri karşılamayan veriler ve teknoloji şirket hisselerinde etkisini artıran satışlarla negatif bir seyir izliyor.

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

03 Nisan 2018 Salı 15:16

ABD'de ticaret savaşlarının kızışacağı endişeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimine ilişkin belirsizlikler ve açıklanan SIM imalat sanayi ile inşaat harcamaları verilerinin beklentilerin altında kalmasının ardından New York borsasında sert düşüşler görüldü.

Dow Jones endeksi yüzde 1.90, S&P 500 endeksi yüzde 2.23 ve Nasdaq endeksi de yüzde 2.74 değer kaybederken, dolar endeksi ise 90 seviyesinin hemen üzerinde dengelendi.

Avrupa tarafında, 4 günlük Paskalya tatili sonrası piyasalar bugün işleme açılacak. İkinci çeyreğin ilk işlem gününde ABD piyasalarındaki sert düşüşlerin Avrupa borsalarını açılışta negatif etkileyebileceği belirtiliyor. Euro/dolar paritesi, dün ABD piyasalarında yüzde 0.16 değer kaybederek 1.2283'e gerilemesi sonrasında bugün yatay bir seyir izliyor.

Bugün Asya pay piyasalarında da satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, dolar/yen paritesi önceki kapanış seviyesi olan 105.9'dan işlem görüyor. Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0.9, Çin'de Şanghay bileşik endeksi de yüzde 1.1 değer kaybetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.