06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ŞİMŞEK VE ÇETİNKAYA LONDRA'DA YENİ FAİZ ARTIRIMI SİNYALİ VERDİ

Londra'da yatırımcılarla buluşan Başbakan Yardımcısı Şimşek ve MB Başkanı Çetinkaya'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert söylemini yumuşatarak yeni bir faiz artırımı sinyali verdiği bildirildi.

Şimşek ve Çetinkaya Londra'da yeni faiz artırımı sinyali verdi

30 Mayıs 2018 Çarşamba 16:50

İngiltere'nin başkenti Londra'da yatırımcılarla buluşan ve iki gün süren toplantılarda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yatırımcılara enflasyonun yükselişi sürdüğü takdirde Merkez Bankası'nın yeniden müdahale edebileceği mesajını verdi.

İki ajans, haberlerini ismini vermek istemeyen iki yatırım uzmanına dayandırdı. Ziyaret, dolar/TL'nin çalkantılı haftasını takiben geldi. Erdoğan'ın Londra ziyaretinin piyasalardaki etkisi de tazeydi.

Bloomberg'e konuşan Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sonrası para politikasına daha fazla müdahil olacağını söylemiş, Dolar/TL'nin 4.92'yi geçen hızlı yükselişi de Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın bağımsızlığıyla ilgili kaygı yaratan bu sözlerine bağlanmıştı.

Merkez Bankası daha sonra 300 puanlık faiz artışı yaparak doları geriletmişti. Pazartesi günü de para politikasında sadeleşme hamlesi geldi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.