29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

ABD, F-35'LERİN TESLİMAT TARİHİNİ AÇIKLADI

ABD merkezli savunma sitesi Defence News'a göre, ABD Kongresi'nde Türkiye'ye F-35'lerin teslimatı konusunda muhalif seslere rağmen teslimatın 21 Haziran'da gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD, F-35'lerin teslimat tarihini açıkladı

14 Haziran 2018 Perşembe 14:16

ABD merkezli savunma sitesi Defence News'a göre, ABD Kongresi'nde Türkiye'ye F-35'lerin teslimatı konusunda muhalif seslere rağmen teslimatın 21 Haziran'da gerçekleşmesi bekleniyor. F-35'leri üreten Lockheed Martin şirketinden bir sözcü, Kongre'deki duruma rağmen teslimat için hazırlıkların tam gaz devam ettiğini ve ilk F-35'in teslim edileceği töreninin 21 Haziran tarihi için planlandığını söyledi.

Defence News isimli savunma sitesine konuşan yetkili, 21 Haziran'da teslimat olacağını ifade ederken, Kongre'de gerçekleşen muhalefete rağmen hazırlıkların son hız devam ettiğini aktardı.

Defence News'a yazılı açıklama yapan yetkili şu ifadeleri kullandı: "F-35 programı, geleneksel olarak ABD ve uluslararası müşterinin ilk uçağını tanımak için düzenlenir. Türkiye'nin ilk uçağı için tören 21 Haziran tarihinde düzenlendi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.