06 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C

ÇİN'İN FAST TELESKOPU 43 PULSAR YILDIZ TESPİT ETTİ

Dünyanın en büyük yuvarlak radyo teleskopu olan Çin'in Beş yüz metre açıklıktaki küresel radyo telskopu (FAST), araştırma ekibinin yaptığı açıklamaya göre, bu teleskop, deneme gözlemlerinin başladığı Eylül 2016'dan bu yana 43 yeni pulsar (titreyen yıldız)

Çin'in FAST teleskopu 43 Pulsar Yıldız tespit etti

13 Temmuz 2018 Cuma 12:04

​Dünyanın en büyük yuvarlak radyo teleskopu olan Çin'in Beş yüz metre açıklıktaki küresel radyo telskopu (FAST), araştırma ekibinin yaptığı açıklamaya göre, bu teleskop, deneme gözlemlerinin başladığı Eylül 2016'dan bu yana 43 yeni pulsar (titreyen yıldız) keşfetti. 

Güneybatı Çin'in Guizhou eyaletindeki doğal ve derin bir karstik çöküntü içine yerleştirilmiş bulunan FAST'ın dünyanın en hassas radyo teleskopu olduğu biliniyor.

Gravitasyonel (çekimsel) radyasyonun ve kara deliklerin varlığının kanıtlanmasında ve pek çok diğer önemli fizik sorunlarının çözümüne yardımcı olmakta kullanılabilen pulsar gözlemleri FAST'ın başta gelen işlevlerinden sayılıyor.  

FAST'ın ayrıca, yıldızlar arası moleküllerin ve iletişim sinyallerinin keşfi konusunda işlev görmekle yükümlü olduğu belirtiliyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.