29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

"YÜZDE 50'YE VARAN İSRAFI ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımda Milli Birlik Projesini hayata geçireceklerini belirtti.

"Yüzde 50'ye varan israfı ortadan kaldıracağız"

27 Ekim 2018 Cumartesi 11:37

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımda Milli Birlik Projesini hayata geçireceklerini belirterek, “Böylece ülkemizin gelecekteki tarım politikalarını sağlam bir zemine oturtacağız. Herkesin sağlıklı beslenmesini sağlayacağız. Tarladan sofraya kadar uzanan ürün değer zincirinde yüzde 50’ye varan israf ve verimsizlikleri ortadan kaldıracağız” dedi.

Bakan Pakdemirli Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTDG) Yönetim Kurulu Üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Planlı bir üretime gitmek zorunda olduklarını kaydeden Pakdemirli özetle şunları söyledi: “Su, iklim ve toprak cinsine göre havza bazlı yönetime geçilecek.

Böylece nerede ne üretilir ne kadar verim elde edilir tüm planlamayı yapacağız. Her havzanın başında da bir yönetici bulunacak.

Türkiye genelinde 15 havza oluşturmayı planlıyoruz. Bu yöneticiler hedef odaklı yetkisi, sorumluluğu olan bir nevi satış yöneticisi olarak çalışabilecek kişiler olacak. Üretimi artırmak gerekiyor. Büyük market zincirlerinin yerel lokal ürün satışını da artırmamız lazım. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.