04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

İETT’DEN YENİKÖY MASLAK HATTINA İLAVE HAT

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde devam eden asfaltlama çalışma sebebiyle, Boğaz’ın iki yakası arasında yolculuk yapan İstanbullular İstinye-Çubuklu Feribotu ile Beykoz-Yeniköy motoruna yoğun ilgi gösteriyor.

İETT’den Yeniköy Maslak Hattına İlave Hat

09 Temmuz 2019 Salı 10:32

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde devam eden asfaltlama çalışma sebebiyle, Boğaz’ın iki yakası arasında yolculuk yapan İstanbullular İstinye-Çubuklu Feribotu ile Beykoz-Yeniköy motoruna yoğun ilgi gösteriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü, Yeniköy-İstinye-Maslak Metro istikametindeki yoğun yolcu talebini karşılamak üzere mevcut hatlara ilaveten Yeniköy-İstinye-İTÜ Metro hattını oluşturdu.

İstinye İskele-Yeniköy İskele-Hacıosman Metro güzergahındaki yeni hat, 1 araç 32 sefer ile hizmet vermeye başladı.

SEFER ARALIĞI 10-15 DAKİKAYA İNDİ

İstinye İskele-Maslak güzergahında 1 araçla günde 19 sefer yapan 22M hattında ise araç sayısı 2’ye, sefer sayısı 38’e çıkartıldı. 50 dakika olan sefer aralığı böylece 15 dakikaya indi. Bu hattan İstinye-Çubuklu iskelesine ücretsiz aktarma imkanı da bulunuyor.

İETT, ayrıca İstinye ve Yeniköy iskelelerinden geçen 40B Sarıyer-Beşiktaş hattı ile de 9 araç ve günde 86 sefer ile hizmet veriyor. 40B hattı kullanılarak İstinye ve Yeniköy iskelelerinden yine İTÜ Metro durağına erişebiliyor.

Anadolu Yakasında ise Çubuklu İskeleden 135Ç Çubuklu-Kavacık hattı 1 araç ve günde 24 sefer yapıyor. Bu hattan da İstinye-Çubuklu iskelesine ücretsiz aktarma imkânı bulunuyor.

Yeni tarifeyle çalışmaya başlayan otobüsler, Yeniköy-İstinye istikametindeki vatandaşları hızla Maslak’tan geçen İstanbul Metrosu’na ulaştırıyor. İTÜ durağında metrodan inen vatandaşlar, yine aynı hatları kullanarak İstinye-Çubuklu Feribotu ile Beykoz-Yeniköy motoruna kalaylıkla erişebiliyor.

iettden yenikoy maslak hattina ilave hat
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.