30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

EUROWİNGS'TE BİSCHOF İLE TASARRUF DÖNEMİ BAŞLIYOR

Almanya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Lufthansa bünyesinde düşük maliyetli yolcu taşımacılığı yapan Eurowings, Münih Havalimanı'nda eski modeline dönüyor.

Eurowings'te Bischof ile tasarruf dönemi başlıyor

08 Şubat 2020 Cumartesi 16:50

Maliyetleri düşürmek için harekete geçen havayolu, Münih'teki operasyon merkezini kapatarak eski iş modeli olan 'hub dışı uçuş' modeline dönme kararı aldı.

Köln’deki uçuşlar Lufthansa Grubu içinde dağıtılacak

Bu kapsamda Eurowings, 6 uçağının konuşlu olduğu Münih'teki operasyon üssünü, 2020-2021 sezonundan itibaren, kapatıyor. Eurowings sözcüsü, şirketin uçuşlarında herhangi bir aksama veya kesinti olmayacağını, buradaki uçuş programının Lufthansa Grubu içinde farklı şekillerde dağıtılacağını açıkladı. Bundan sonraki sürçte şirketin, Köln / Bonn, Düsseldorf, Hamburg ve Stuttgart'daki merkezlere yoğunlaşacağı kaydedildi.

Jens Bischof ile tasarruf dönemi başlıyor

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; Mart ayında Eurowings'in yeni CEO'su olarak göreve başlayacak olan SunExpress CEO'su Jens Bischof (1 Mart'ta görevi devredecek), uzun süredir zarar eden şirkette yüzde 15 tasarruf sağlama ve 1.000 kişinin çalıştığı merkez ofiste maliyetleri 3'te bir oranında düşürmekle görevlendirildi.

TUI, Eurowings’de uçan 4 uçağını geri aldı

Öte taraftan TUI Almanya Müdürü Marek Andryszak, halihazırda Eurowings'te uçan TUI'nin 4 uçağını yeniden TUIfly filosuna katarak şirketin yaz operasyonlarını büyütmeyi hedefliyor. Halihazırda TUIfly'a ait 39 uçak, Eurowings bünyesinde uçuyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Andryszak, ''Bu yaz TUIfly'da fazladan 4 uçakla uçmak istiyoruz. Bu nedenle Eurowings'te uçan uçaklarımızdan 4'ünü erken teslim aldık. Aynı zamanda yaz sezonunun ikinci yarısında, ilk B737 Max'ı da teslim almayı umuyoruz.'' diye konuştu.

Almanya kapasitesini 500 bin arttırmıştı

Thomas Cook'un iflasının ardından TUI'nin Almanya kapasitesini 500 bin arttırdığını hatırlatan Marek Andryszak, ''Bu hedefe ulaşacağımızdan eminim. Mevcut rezervasyonlar da bunu gösteriyor. Eğer son dakika satışları iyi giderse, beklentimizin de üstünde büyüme sağlayabiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.