05 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

YUNANİSTAN %90 İHTİMALLE EURODAN ÇIKACAK

Citigroup Inc., Yunanistan'ın eurodan çıkışına yüzde 90 ihtimal verdi.

Yunanistan %90 ihtimalle eurodan çıkacak

26 Temmuz 2012 Perşembe 11:26

 Yunanistan'da uzayan ekonomik zayıflama ve krizin Euro Bölgesi'ne yayılmasını değerlendiren Citigroup Inc., ülkenin 12 ila 18 ay içinde eurodan çıkma ihtimalini yüzde 75'ten yüzde 90'a çıkardı.
 
Daha önce Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkış ihtimali tahminini yüzde 50'den yüzde 75'e yükseltmiş olan banka, borç krizindeki ülkenin 1 Ocak 2013'te çıkacağını tahmin ediyor. Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu IMF'den oluşan Troyka Heyeti, Yunanistan'ın bütçe hedeflerini tutturamayabileceğine ilişkin endişeler ve Almanya ile diğer Euro ekonomilerinin daha fazla fon sağlamaya isteksizliğinin gölgesinde bu hafta Atina'da incelemeler yapıyor.

Citigroup, tahminlerine gerekçe olarak uzayan ekonomik zayıflık ve çevre ekonomilerdeki finansal piyasalara girişlerindeki sıkıntıların, 2012 ve 2013'te diğer ülkelere yayılması ihtimalini gösterdi. Banka aynı zamanda İspanya'nın banka kurtarmasına rağmen, İspanya ve İtalya'nın 2012'nin sonuna doğru bir şekilde kurtarma sürecine gireceğini öngördü.

www.UlasimOnline.Com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.