05 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

İSTANBUL YAPTIĞINI 78 İL YAPAMIYOR!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) açıkladığı verilere göre yılın ilk 7 ayında Türkiye'nin ihracat şampiyonu yine İstanbul oldu.

İstanbul yaptığını 78 il yapamıyor!

03 Ağustos 2012 Cuma 00:06

İstanbul'u Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Gaziantep, Manisa, Denizli ve Sakarya izledi. İstanbul'un ilk yedi aydaki ihracatı, 78 ilin toplam ihracatını geçti. 2012'nin Temmuz ayı sonunda İstanbul gerçekleştirdiği 35 milyar 288 milyon dolarlık ihracatla birinci oldu.

İstanbul'u 7 milyar 694 milyon dolarlık ihracatla Kocaeli, 7 milyar 29 milyon dolar ihracat geliriyle Bursa, 4 milyar 997 milyon dolarlık ihracatıyla İzmir ve onları da 3 milyon 877 milyon dolarlık ihracatla başkent Ankara izledi. Açıklanan bu verilere göre İstanbul, Kocaeli ve Bursa dışındaki 78 ilin yaptığı toplam ihracattan daha fazla ihracat gerçekleştirdi.

İhracatta illerin yakın takibi sürüyor

TİM'in Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıklamasının ardından hesaplanan ilk 7 aylık ihracatçı iller sıralamasında bazı illerin yaptığı ihracat miktarının birbirine çok yakın olması, iller arasındaki rekabeti de gözler önüne serdi.

Kocaeli, 66 milyon dolarlık ihracat fazlasıyla Bursa'nın önünde yer alırken, Sakarya  11 milyon dolar farkla Hatay'ı geçti. En yakın ihracat rakamları ise 200 bin dolarla Malatya ve Zonguldak arasında gerçekleşti. Tunceli'nin listede yer almaması dikkati çekti.

www.UlasimOnline.Com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.