03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

BORSAB İSTİHDAMI 2 BİN KİŞİYE ÇIKARACAK

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi, 2013 yılında üretimdeki firma sayısını 13`e, istihdam edilen kişi sayısını da 2 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor.

BORSAB istihdamı 2 bin kişiye çıkaracak

16 Ağustos 2012 Perşembe 00:04

Yeni teşvik yasasında 3`üncü bölge illeri arasında yer alan Bilecik`in 6 organize sanayi bölgesinden biri olan Bozüyük OSB (BORSAB) hızlı bir büyüme süreci yaşıyor. Halen 9 firmada bin 200 kişinin istihdam edildiği bölge, 2013 yılında 4 firmanın daha üretime geçmesiyle istihdam oranını 2 bin kişiye çıkaracak. Eurodecor ve Bilecik Demir Çelik gibi öne çıkan firma ve markaların üretimde olduğu, Park Cam`ın da tesis inşaatına başladığı BORSAB, TCDD tarafından ihale edilen Lojistik Merkez`e de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

BORSAB Müdürü Mehmet Demirci, BORSAB`ın Bozüyük-Eskişehir-Ankara Karayolu üzerinde, Eskişehir`e 25 kilometre mesafede kurulduğunu belirterek, "Ayrıca Kütahya, Bilecik-İstanbul, Bursa karayollarının kesiştiği noktaya sadece 2 kilometre uzaklıktayız. BORSAB, aynı zamanda TCDD tarafından ihale edilen ve bölgenin ihtiyaçlarına hitap edecek olan Lojistik Merkez`e de ev sahipliği yapacak.

BORSAB, il özel idare müdürlüğü bünyesinde 1996-1997 yıllarında 5 milyon 235 bin 345 metrekare alan üzerine kuruldu. Bu alan içerisinde muhtelif büyüklüklerde; 82 adet sanayi parseli, 8 sosyal tesis alanı, 1 park alanı, 1 arıtma tesisi, 1 adet teknik hizmet alanı ve park alanı yer alıyor. Sanayi parsellerimizden 36`sı 27 firmamıza tahsis edildi. 46 sanayi parselimiz ise tahsise hazır. Sanayi parsellerimizdeki doluluk oranı yüzde 55 civarında" diye konuştu.

BORSAB`ın her geçen gün yatırımcılar açısından istenilen şartlara daha çok kavuştuğunu kaydeden Demirci, "Yatırımını tamamlayan 9 firmamız şu anda üretimde olup, bu firmalarımızda bin 200 kişi istihdam ediliyor. BOSAB`ın 1`inci etap 100 hektar alanının yol, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu çalışmaları kilit taşına kadar tamamlanmıştır. 2`nci etaptaki kalan 424 hektar alanın ihalesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği ile yapıldı ve 2014 yılı ekim ayında da tamamlanması planlanıyor. OSB`mizde şu anda 27 tahsisli firma bulunuyor. Bu firmalarımızdan 9`u üretimde. Park Cam fabrikasının ardından büyük firmaların bölgeye yoğun bir ilgisi var" açıklamasını yaptı.

Son teşvik, bölgeye yatırımcı ilgisini artırdı

2013 yılının ilk çeyreği içinde 4 firmanın daha üretime geçmesinin planlandığını vurgulayan Demirci, "Bu firmalarla birlikte OSB`miz bünyesindeki firmalarda istihdamın 2 bine yaklaşacağı öngörülüyor. OSB`mizin tamamında doğalgaz hattı mevcut olup, içme suyu doğalgaz ve elektrik problemimiz bulunmuyor. OSB`mizin su sorunu sondaj kuyumuzdan su depomuza isale hattı ve ENH`yı tamamlayarak çözüldü. Elektrik ile ilgili olarak yeri OSB`miz tarafından verilen arsaya TEİAŞ tarafından indirici merkez yapımı inşaatı devam ediyor. Yıl sonunda bitirilmesi planlanmakta olup, bitimi sonrası OSB`mizde yeni katılacak firmalar için elektrik sorunu yaşanmayacak. Telekomünikasyon hizmetlerinin fiber optik kablolama çalışmaları için Telekom ile protokol yapılarak firmalarımıza yeraltı hat çekim hizmeti veriliyor. Son yayınlanan teşvik paketiyle OSB`deki sanayicilere KDV, gümrük, SGK muafiyetler getirilmesi son günlerde yatırımcı firmaların ilgisini artırdı" açıklamasını yaptı.

www.UlasimOnline.Com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.