29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

MALTA AÇIKLARINDA 160 KAÇAK YAKALANDI

Malta'da orduya bağlı devriye gemileri Libya ve Malta arasında 2 küçük gemide 160 kaçak göçmeni yakaladı. Bunlardan 4'ünün boğularak hayatını kaybettiği belirlendi.

Malta açıklarında 160 kaçak yakalandı

17 Ağustos 2012 Cuma 00:02

 

Malta açıklarında, Somalili ve Eritreli 160 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi.

Malta Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, orduya bağlı devriye gemilerinin Libya ve Malta arasında 2 küçük gemide yakalanan bu kişilerden 4'ünün boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ordu sözcüsü, dün yakalanan ve içinde 60 kişi bulunan ilk teknenin su alarak hızla batmakta olduğunu, içindekilerin çok kötü şartlarda bulunduğu ve teknede iki kişinin cesedinin olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Bu göçmenlerden ikisinin Victoria 6 adlı orduya ait gemiye aktarımı sırasında denize düşerek kaybolduğu ve cesetlerinin bulunamadığı belirtildi. Teknede ele geçirilen göçmenlerin 20'sinin aşırı su kaybı ve yetersiz beslenme nedeniyle hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde 100 mülteci göçmeni taşıyan başka bir teknenin daha devriye güçleri tarafından farkedildiği, bu göçmenlerin de durumunun kötü olduğu ve Malta'ya sevk edildiği bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.