06 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

KORE HAVA KUVVETLERİ'NİN TERCİHİ PETLAS

Türk Hava Kuvvetlerimizin envanterinde bulunan; F-16, F-14, F-5 ve C-136 gibi askeri uçakların lastik ihtiyacını yıllardır karşılayan ve bu alandaki sektör liderliğini sürdüren PETLAS, artık uluslararası alanda da; başka ülke hava kuvvetleri tarafından te

Kore Hava Kuvvetleri'nin tercihi Petlas

26 Ağustos 2012 Pazar 00:08

 

PETLAS kalitesi sınırları aşıyor…

Dünyanın askeri alanda gelişmiş; bu alanda sürekli yatırım yapan ve askeri teknolojiyi yakından takip eden Kore Hava Kuvvetleri;  F-16 savaş uçakları için Petlas lastiklerini tercih etti.   

Çok uzun yıllara dayanan;  sağlam bir temele sahip, ticari, siyasi, askeri ve diğer her alanda dostlukları olan ve yıllar içerisinde bu dostlukları pekişen Güney Kore ve Türkiye her alanda var olan iş birliğini,  F-16 uçak lastikleri konusundaki yaptığı anlaşma ile de iyice taçlandırdı.  

F-16’lar Petlas’a Emanet

2009 yılında PETLAS Lastikleri ve DAPA ( Kore Hava Kuvvetleri Satın Alma ve Tedarik Birimi ) ile başlayan görüşmeler, 2012 yılının Temmuz ayında; uzun süreli nihai bir iş anlaşmasına dönüştü. Görüşmelerin başladığı 2009 yılından itibaren; teknik açıdan detaylı;  gerekli tüm incelemeler yapılmış ve PETLAS uçak lastiklerinin yeterlilikleri birçok test raporları ile de ispatlandı. Yapılan anlaşmaya göre, PETLAS, Kore Hava Kuvvetlerin bünyesindeki tüm F-16 uçakların, 2 yıllık lastik ihtiyacını karşılayacak.

www.UlasimOnline.Com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.