30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

BAKANLIK GERİ ADIM ATMADI, BALIKÇILAR AÇILDI

İstanbullu Su ürünlerinde av yasağının sona ermesine rağmen yeni su ürünleri tebliğini protesto etmek amacıyla 3 gün denize çıkmama kararı alan balıkçılar, eylemlerine son verdi.

Bakanlık geri adım atmadı, balıkçılar açıldı

04 Eylül 2012 Salı 13:31

 

Su ürünlerinde av yasağının sona ermesine rağmen yeni su ürünleri tebliğini protesto etmek amacıyla 3 gün denize çıkmama kararı alan balıkçılar, eylemlerine son verdi. Görüşmeden istedikleri sonucu alamayan balıkçılar dün itibariyle protestoyu bitirip denize açıldı.
 
Balık sezonunun 1 Eylül'de açılmasına rağmen avlanma sınırını 18 metreden 24 metreye çıkaran tebliği gerekçe göstererek denize açılmayan balıkçılar dün heyet halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le görüştü.
 
Görüşmeden istedikleri sonucu alamayan balıkçılar dün itibariyle protestoyu bitirip denize açıldı. Toplantıya İstanbul'u temsilen katılan Deniz Ticaret Odası Balıkçılık Meslek Komite Başkanı Ahmet Menekşe, taleplerini ilettikleri Bakan Mehdi Eker'in kendilerine en kısa sürede bu isteklerinin değerlendireceği sözünü verdiğini söyledi. Menekşe, " Umudumuz o ki tebliğ yeniden ele alınacak ve bir takım düzenlemeler yapılacak. Bizde bu geceden itibaren tekrar balığa çıkacağız. " diye konuştu.
 
Bu arada İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği Başkanı Ali Güney ise bakanlığın balıkçıların hiçbir talebine olumlu cevap vermediğini söyledi. Yinede geceden itibaren balığa çıkma kararı aldıklarını söyleyen Güney, "Bizim zaten ilk 3 gün ki kaybımız tekne başına yaklaşık 30 bin lira. Bakanla görüşen arkadaşlarımız da bize bakanlığın tekrar çalışma yapacağını söyledi. Bizde bunun üzerine yeniden denize çıkmaya karar verdik." dedi.
 
İstanbul Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Mahmut Uçan "Sıkıntımız bitmiş değil. Hamsi zaten 40-50 metre açıkta bile tutulabilen bir balık. Bizim amacımız istavrit, palamut gibi balıkları tutabilmek. Bu yıl tam palamut senesi, halkımıza ucuza palamut yedirmek istiyoruz ancak şu anki kuralla bu mümkün değil. Yasağa uymayanların tekneleri bağlanacakmış. Bu kadar insan burada ekmek yiyor. Nasıl olacak" diye konuştu.
 
Kilosu tezgahlarda 5 TL’ye satılan hamsinin 15 kiloluk bir kasası 30 TL’ye satıldı. Bu fiyatların daha da düşeceği belirtildi. İlk avlanma günü nedeniyle halde hareketli saatler yaşandı.
 
Bugün itibariyle tezgahlardaki satış fiyatları ise şöyle oldu:
 
Hamsi      5  TL
 
Palamut    14-20 TL
 
İstavrit      15 TL
 
Mezgit      20 TL
 
Levrek     17 - 20 TL
 
Çupra      15 TL
 
www.UlasimOnline.Com
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.