04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

İŞ BANKASI TAHVİL İHRACINI TAMAMLADI

İş Bankası’nın yurtdışında gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 500 milyon dolarlık tahvil ihracına, ABD’deki kasırga ve Avrupa’daki tatile rağmen yaklaşık beş kat talep geldi

İş Bankası tahvil ihracını tamamladı

03 Kasım 2012 Cumartesi 15:47

 

İş Bankası uluslararası piyasalarda gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarındaki tahvil ihracını tamamladı. Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılan tahvilin kupon faiz oranı yüzde 3,875 ve getirisi yüzde 4,025 olarak gerçekleşti.
 
ABD’de yaşanan kasırganın yarattığı etkilere ve dün Avrupa’da birçok ülkenin tatilde olmasına rağmen İş Bankası tahvillerine ihraç tutarının yaklaşık 5 katı talep geldi. İşlem yatırımcılar tarafından gelen yüksek talep nedeniyle piyasaya ilk çıkılan fiyat aralığının 17,5 baz puan altında fiyatlandı. 
 
Yurtdışı piyasalara olumsuzluk ve belirsizlik hakimken, fiyatlama ve satışı aynı gün içerisinde gerçekleşen yurtdışı tahvil ihracına gelen yüksek talep ve bu taleple oluşan düşük maliyetli borçlanma, Türkiye ekonomisine ve İş Bankası’na uluslararası alanda duyulan güveni de göstermiş oldu.
 
İşlem, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan 1,5 milyar dolar tutarındaki ihraç izni kapsamında 24 Ekim 2012 tarihinde başarılı bir şekilde tamamlanan 1 milyar dolar tutarındaki sermaye benzeri borç hükmüne haiz tahvil ihracının ardından 500 milyon dolar tutarında yeni ihraç olarak gerçekleştirildi.
 
İş Bankası, 24 Ekim tarihinde Türk bankacılığında bugüne kadar yapılan yurtdışı tahvil ihraçları arasında en yüksek talebi alan, 1 milyar dolar tutarındaki, faiz oranı yüzde 6 olan bir sermaye benzeri borç hükmünü haiz tahvil ihracı tamamlamıştı. Üç kıtadan, 10 milyar dolar ile rekor seviyede talep gelen ihraç Türk bankalarınca bugüne kadar sağlanan en yüksek tutarlı sermaye benzeri borç olma özelliğini de taşıyordu.
 
www.UlasimOnline.Com
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.