01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

E-FATURA'YA GEÇİŞTE SON GÜN BUGÜN

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından oluşturulan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-fatura kullanması gereken şirketler, 1 Eylül 2013 tarihine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvuru yapmak zorunda.

E-Fatura'ya geçişte son gün bugün

01 Eylül 2013 / 00:09

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından oluşturulan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-fatura kullanması gereken şirketler, 1 Eylül 2013 tarihine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvuru yapmak zorunda. Konuyla ilgili bir açıklama yapan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, e-fatura başvurusunu henüz yapamamış şirketlerin başvurularını e-imza ve mobil imzayla hızlı ve  kolay bir biçimde yapabileceklerine dikkat çekti.

Geç Kalan Şirketler E-İmza ile Nasıl Başvuru Yapabilecek?

E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, e-fatura uygulamasına elektronik ortamda e-imza veya mobil imza ile başvuruda bulunmak isteyen şirketlerin www.efatura.gov.tr adresi üzerinden işlem yapabileceklerini belirtti. Orhun, “Yasayla e-fatura kullanması zorunlu olan veya bu hizmetten faydalanmak ve başvurusunu elektronik ortamda iletmek isteyen şirketlerin yetkilileri, öncelikle www.efatura.gov.tr portalında yer alan e-fatura başvuru formunu eksiksiz biçimde doldurmalı. Ardından sahip oldukları e-imza veya mobil imza ile bu formu onaylamaları yeterli olacaktır. Ayrıca, başvuru sonrası GİB’in e-fatura sistemini kullanmaya başlayacak şahıs şirketleri e-imzayla, diğer firmalar ise mali mühür ile faturalarını gönderebilecekler” dedi.

www.UlasimOnline.Com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.