29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

İBRAHİM AYBAR: HURDA İHRACATINI EXİMBANK DESTEKLESİN

Renault Mais Genel Müdürü Aybar hurda araçların ihraç edilebileceğini söyledi.

İbrahim Aybar: Hurda ihracatını Eximbank desteklesin

10 Mart 2015 Salı 09:35

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar 1 Ocak 2015 itibariyle sayısı 9 milyon 800 bin adete çıkan binek otomobil parkı içinde 3 milyon 200 bin adetinin 20 yaş üstü olduğuna dikkat çekerek, “Bu araçları trafikten çıkarmak için ikinci el araçların talep edildiği Afrika ülkelerine ihraç edebiliriz” dedi.

Aybar 20 yaş üstü otomobillerin ihracatına ilişkin önerisini şöyle anlattı:
 “Hükümetin ekonomik ömrünü tamamlamış araçların trafikten çıkmasını sağlayacak bir ‘hurda teşviki’ getirmeye niyetinin olmadığını artık anlaşılıyor. O zaman devletin bu araçları özel kampanyalarla, bu tip araçların talep edildiği Afrika ülkelerine satabilmeliyiz. İkinci el aracın ihracatında bir engel yok. Buradaki darboğaz, Türkiye ’de ikinci el araçların da çok pahalı olması… Çünkü oralarda 300-400 dolara araçlar satılıyor. Ama bizim pahalı araçlarımızın oralarda alıcı bulabilmesi için Eximbank devreye girerek, oralardaki kurumsal alıcıları kredileriyle desteklerse, zaten ekonomik ömrünü doldurmuş olan bu araçlar, burada değerine satın alınır, oralarda farkı Eximbank karşılar ve yeni alıcılarına ulaşır.

Bunun her ne kadar bir maliyeti var gibi görünse de, Türkiye’de teknolojisi eski araçların trafikten çıkmasını sağlayacağı, hem de yeni otomobil satışını teşvik edeceği için, getirisi daha fazla olacaktır.'

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.