27 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara23°C

BİLAL ERDOĞAN'IN YENİ GEMİSİ M/T POET QABIL, MALTA'DA KURULAN ŞİRKETE DEVREDİLDİ

Erdoğan ailesine ait BMZ Group Denizcilik Şirketini için Türkter Tersanesi'nde inşa edilen M/T POET QABIL isimli ürün tankeri, Malta'da kurulan OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine devredildi.

Bilal Erdoğan'ın yeni gemisi M/T POET QABIL, Malta'da kurulan şirkete devredildi

13 Temmuz 2015 Pazartesi 21:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in eşit ortak olduğu BMZ Group Denizcilik İnşaat Anonim Şirketi için Türkter Tersanesi'nde inşa edilen, 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T POET QABIL isimli yeni armada sınıfı ürün tankeri, Malta'da yerleşik OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine devredildi.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgiye göre; Palmali Denizcilik tarafından Albaraka Türk Bankası'ndan sağlanan yeni inşa gemi kredisi ile Türkter Tersanesi ve Yardımcı Tersanelerinde inşa edilen 5 ürün tankerinden 3'üncüsü olan M/T POET QABIL, 7 Nisan 2015 tarihinde Türk bayrağı çekilerek BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş'nin üzerine kaydedildi.

1 Temmuz 2015 tarihinde Malta'da yerleşik OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine devredilen M/T POET QABIL isimli ürün tankerine Malta Bayrağı çekilirken, gemi 10 yıllığına time-charter (süreli kiralama) olarak Palmali Denizcilik Şirketine kiralandı.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgilere göre, 7 Nisan 2015 tarihinde BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş üzerine kayıt edilen ve Türkter Tersanesi'nde denize indirilen 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T POET QABIL isimli armada sınıfı PROJECT RST22M dizaynı ürün tankeri, 1 Temmuz 2015 tarihinde sefere başladığı öğrenildi.

poet_qabil_bilal_erdogan-001.jpg

poet_qabil_bilal_erdogan_malta.jpg

POET QABIL, MALTA'DA KURULAN ŞİRKETE DEVREDİLEN 3. GEMİ

Malta'da kurulan OIL TRANSPORTATION & SHIPPING isimli Şirketin hissedarları arasında Erdoğan Ailesi olduğu öğrenilirken, sefere başlayan M/T POET QABIL isimli ürün tankeri, Malta'da kurulan şirkete devredilen 3. gemi oldu.

Daha önce her biri 18 milyon dolara mal olan Türk bayraklı M/T MECID ASLANOV ve M/T BEGIM ASLANOVA isimli ürün tankerleri OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine devredilerek, Malta bayrağı çekilmişti.

oil_trasnportation_shipping_b.jpg

poet_qabil_palmali.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.