30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

YUNANİSTAN KAÇAKLARA DEV GEMİ GÖNDERDİ

Yunan yetkililer Kos Adası’nda bulunan göçmenlerin barınma sorununa çözüm için adaya bir yolcu gemisi gönderdi. Kent limanına demirleyen gemide yaklaşık 2 bin 500 mülteciye barınma imkanı sağlanacağı açıklandı.

Yunanistan kaçaklara dev gemi gönderdi

16 Ağustos 2015 Pazar 00:01

Yunan  Hükümeti, Türkiye’ye yakın Kos (İstanköy) adasında sahillerde ve sokaklarda yatan çoğu Suriyeli 5 binden fazla sığınmacının yaklaşık yarısını barındırması için 2 bin 500 kişi kapasiteli “Elefterios Venizelos” adlı yolcu gemisini kiraladı.

Kos limanına yanaşan gemiye sağınmacılar yerleştirilecek. Sığınmacıların Atina’ya gidebilmeleri için gerekli evraklar da gemide hazırlanacak. Hükümet bu şekilde, turizm sezonunun ortasında sığınmacı akınına uğrayan Kos’un imajını değiştirmeyi amaçlıyor. 

Bu arada İstanköy'de emniyet teşkilatının mültecilerden sorumlu yetkilisi Zaharoula Trigoni, gazetecilere açıklamasında, Olimpiyat Stadı'nda kayıt altına alınan mültecilerden tamamı Suriye uyruklu bin 900 kişinin, Anek Lines'ın "El Venizelos" adlı gemisiyle anakaraya gönderileceğini belirtti.

Gemiye binmesi ve işlemlerinin tamamlanması gece boyu sürmesi beklenen mültecilerin,bu sabah saatlerinde yola çıkmasının planlandığını dile getiren Trigoni, mültecilere, bir-iki gün kalacakları gemide sağlık hizmeti verileceğini kaydetti.

Trigoni, mültecilerin anakarada hangi kente götürüleceği konusunda ise bilgi vermedi.
Bu arada Anek Lines'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstanköy Limanı'na gelen "El Venizelos", 2 bin 250 yolcu ve 850 araç kapasitesiyle Akdeniz'in aynı anda yolcu ve araç taşıyabilen en büyük gemisi olma özelliğine sahip.

AB Komiseri Türkiye'ye geliyor

Öte yandan  AB Göç komisyonu üyesi Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Avramopoulos, göçmen krizinin önüne geçilebilmesi için Türkiye'ye geleceğini açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, Komisyon binasında AB'de göçmenler meselesi ile ilgili dün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Göçmenlerle ilgili görüşmek için Türkiye'ye gitmek istediğini söyleyen Avramopoulos, "Türkiye şu anda türbülanslı bir siyasi süreçten geçiyor. Göçmen konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye gitmek için ülkedeki iç siyasi gelişmelerin sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Avramopoulos, Türk yetkililerin ve özellikle Türk Sahil Güvenliği'nin, Yunanistan Sahil Güvenlik Güçleri'yle çok etkili işbirliği yaptığına dikkati çekerek, Yunan adalarına gelen göçmenlerin Ege Deniz'ini kullandığını ve Türk yetkililerin bunun önüne geçmek için eş güdümlü olarak bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.