03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

VOLVO, SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİLLERİNİ ÇİN’DE TEST EDECEK

Volvo, 100 farklı sürücüsüz otomobili Çin’deki yoğun trafikte test edecek.

Volvo, sürücüsüz otomobillerini çin’de test edecek

08 Nisan 2016 Cuma 16:14

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, yeni modellerinde fiziksel anahtar yerine mobil uygulama sistemini devreye sokacak. Böylece sürücü herhangi bir anahtar taşımadan akıllı telefonu üzerinden otomobille ilgili tüm kontrolleri gerçekleştirebilecek. Volvo’nun yeni nesil otomobillerle alakalı projeleri elbette bununla sınırlı değil. Şirket, sürücüsüz otomobiller konusunda da hayli önemli adımlar atarak geleceğe yatırım yapıyor.

Son olarak, Volvo sürücüsüz modellerinin Çin’de test edileceğini duyuruldu. Bu testler, güvenlik konusundaki çalışmaları hayli ilerletecek denilebilir. Çin’e götürülecek olan 100 farklı sürücüsüz otomobil, Çin’in yoğun nüfus ve trafiğinde test edilecek. Böylece ortaya çıkan sonuçlar otonom sürüş için gerekli olan çalışmalarda kullanılacak.

Testlerin Çin’de gerçekleştirilmesinin önemli sebeplerinden biri trafik yoğunluğu. Bu yoğunluk sürücüsüz otomobilleri hayli zorlayacak. Ancak yakın gelecekte güvenli otonom otomobiller üretebilmek için yapay zekanın geliştirilmesi de şart.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.