01 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: FİNANS SEKTÖRÜNDE İHTİSAS MAHKEMELERİNE İHTİYAÇ VAR

Başbakan Yardımcısı Şimşek, finans sektöründe ihtisas mahkemelerine açık ve net ihtiyaç olduğunu belirterek,"Çünkü bazı uygulamalar maalesef birçok alanda olduğu gibi yargıdaki aksaklıklardan da kaynaklanabilmektedir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Finans sektöründe ihtisas mahkemelerine ihtiyaç var

27 Mayıs 2016 Cuma 15:04

 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, finans sektöründe ihtisas mahkemelerine açık ve net ihtiyaç olduğunu belirterek, "Çünkü bazı uygulamalar maalesef birçok alanda olduğu gibi yargıdaki aksaklıklardan da kaynaklanabilmektedir. Yani düzenlemeden amaçlanan ile uygulamada ortaya çıkan farklılık bunu kısmen yansıtmaktadır" dedi.

Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 59. Genel Kurul Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, toplantıya katılan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in bankacılık sektörünün sorunlarını ortaya koyduğunu belirterek, taleplerinin son derece makul olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin cari açığına değinen Şimşek, yapısal reformlarla bu açığı çok daha yönetilebilir bir düzeye, zamanla da sıfırlama noktasına gideceklerini, gidene kadar da bu süreci yönetmeleri gerektiğini vurguladı.

"Finans sektöründe ihtisas mahkemelerine ihtiyaç var"

Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:

"Aslında finans sektöründe ihtisas mahkemelerine ihtiyaç olduğu açık ve nettir. Çünkü bazı uygulamalar maalesef birçok alanda olduğu gibi yargıdaki aksaklıklardan da kaynaklanabilmektedir. Yani düzenlemeden amaçlanan ile uygulamada ortaya çıkan farklılık bunu kısmen yansıtmaktadır. Düzenleme etki analizi her zaman için kritik bir alandır. Bütün uygulamalarda, uygulamalarda düzenleme etki analizi çok kritiktir. Bankacılık sektörü, finans sektörü bizim öncelikli dönüşüm alanlarımız içindedir. Ve reel sektörle olan ilişkiler güçlü olmalıdır ki Türkiye önünü görebilsin. Önümüzdeki dönemde atacağımız bazı adımlar var. İnşallah sisteme daha kalıcı, daha uzun vadeli kaynak oluşturmaya devam edeceğiz. Bu kaynakların da üretken alanlara ve Türkiye'nin geleceğine yatırılacağına inanıyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.