06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara6°C

BAKIRKÖY-KİRAZLI METROSU'NUN TEMELİ ATILIYOR

Bağcılar ile Bakırköy arasındaki ulaşımı 13.5 dakikaya indirecek olan Bakırköy-Kirazlı metro hattının temel atma töreni bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun temeli atılıyor

11 Haziran 2016 Cumartesi 14:21

2018 yılı Haziran ayında inşaatı tamamlanarak hizmete alınacak olan 9 kilometre uzunluğundaki Kirazlı -Bakırköy (İDO) metro hattı ile de Bağcılar, Bakırköy sahiline bağlanacak. Ayrıca Kirazlı - Başakşehir metro hattının devamı olarak planlanan hat, 2018 yılının haziran ayında hizmete sunulduğunda Bağcılar ile Bakırköy sahil arasındaki yoğunluğu azaltacak.

Bakırköy Meydan'da Marmaray'a entegre olan hat, İncirli'de Yenikapı-Otogar-Havaalanı hattına bağlanacak.

YOLCULUK SÜRESİ 13.5  DAKİKAYA İNECEK

Yenikapı-İncirli-Sefaköy metro hattına da İncirli'de entegre olacak. Uzunluğu 9 kilometre olan hattın yolcu kapasitesi 70 bin ve yolculuk süresi 13.5 dakika.

9 İSTASYONDAN OLUŞACAK

Hattaki istasyonlar da; Bakırköy İDO, Özgürlük Meydanı, Zuhuratbaba, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Mollagürani ve Kirazlı şeklinde olacak. Kirazlı-Bakırköy İDO metro hattının yaklaşık maliyeti ise 26.470.747 TL olarak açıklandı. 

TEMEL ATMA TÖRENİNE BAŞBAKAN KATILACAK

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun açılış töreninde bir konuşma da yapacak olan Başbakan Binali Yıldırım sonrasında temel atma işlemlerini de başlatacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.