28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara19°C

İRAN VE AZERBAYCAN DEMİRYOLU İNŞASINA KREDİ AYRILMASI İÇİN ANLAŞTI

İran ve Azerbaycan Uluslararası Bankası (IBA) Reşt-Astara demiryolunun inşası için 500 milyon dolar kredi ayrılması için anlaştı.

İran ve Azerbaycan demiryolu inşasına kredi ayrılması için anlaştı

11 Haziran 2016 Cumartesi 14:49

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ali Nurzad, şu an tarafların kredi ek şartları üzerinde müzakere yaptığını bildirdi.

Nurzad: “Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev mayıs ayında İran’a gerçekleştirdiği ziyarette, Gazvin-Reşt-Astara demiryolunun inşaat çalışmalarını inceledi. Şu an biz, Reşt-Astara kısmının inşası için işbirliği yapıyoruz. Azerbaycan Uluslararası Bankası projenin gerçekleşmesi için 500 milyon dolar kredi sağlayacak. Bu konuda anlaşma sağlandı, kredinin ek detayları müzakere ediliyor” dedi.

Gazvin-Reşt demiryolunun yüzde 93 oranında tamamlandığını ve mart 2017’ye kadar kullanıma gireceğini ifade eden Nurzad, tüm demiryolu projelerinin gerekli yabancı yatırımın alınması ile 3-4 yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Avrupa ve Orta Asya’nı Basra Körfezi ile birleştirecek Gazvin-Reşt-Astara demiryolu hattı ayrıca yapılacak Astara (İran) – Astara (Azerbaycan) demiryolu köprüsü ile Kafkasya bölgesine de bağlantı sağlayacak. Proje Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nun önemli parçası haline gelecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.