28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

GALATAPORT KARAKÖY’Ü UÇURDU

5 yıl önce gayrimenkul fiyatlarında hızlı bir değer artışı göstermeye başlayan Karaköy bölgesi, Galataport projesiyle birlikte atağa kalktı. Konut fiyatları 8 yılda 2.5 kat arttı.

Galataport Karaköy’ü uçurdu

17 Haziran 2016 Cuma 12:49

Karaköy'e Galataport'un adı yetti. Dünyanın önde gelen turizm bölgelerinden biri olmaya hazırlanan Karaköy'de otel projeleri yoğunluk kazanırken, konut fiyatlarında 8 yılda 2.5 kat artış yaşandı. 8 yıl içinde gerçekleşen iki ihale sonrasında bölgedeki emlak fiyatlarının zirveye çıktığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Koordinatörü Şefik Ercan Keskiner, "8 yıl önce 3 bin - 4 bin lira arasında değişen metrekare birim fiyatları 8 bin - 10 bine çıktı. Oturum alanı 90-100 metrekare olan 5 katlı bir binanın ortalama satış değeri 3-4.5 milyon dolar, deniz gören binalarınki ise 5-7 milyon dolar arasında değişiyor" dedi. Halihazırda Karaköy'de en büyük patlamanın otelcilik sektöründe yaşandığını belirten Keskiner, birçok işyeri ve işhanının pansiyon ve hostele dönüştüğünü, büyük oyuncuların ise otel projeleriyle Karaköy vey akın çevresinde yatırım yaptıklarını ifade etti.

CADDELER HAREKETLİ

Bölgede dönüşümün 5 yıl önce başladığını kaydeden Keskiner, "Semtte talebin en yoğun olduğu alanlar Bankalar Caddesi, Kemankeş Caddesi ve Meclisi Mebusan Caddesi arasındaki arterler. Kötü bir imaja sahip olan Zürafa Sokak ve civarı da bu kervana katıldı" dedi. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya ise Necatibey ve Mumhane caddelerinin hareketli olduğunu söyledi. Maya şöyle devam etti: "3 yıl içerisinde girilmeyen sokaklar artık gece geç vakitlere kadar açık ve kullanılır vaziyette. Açılan otellerin temel müşteri profilleri iş için seyahat edenler. 3 otel inşaatı sürüyor. Bu gelişme ister istemez gayrimenkul fiyatlarını da sürekli olarak yukarı çekiyor."

BİNALAR OTELE DÖNÜŞÜYOR

Karaköy'de özellikle büyük sigorta şirketlerinin yoğun faaliyet gösterdiğini ifade eden Keskiner, buna rağmen sigorta şirketlerinin binalarını, otele dönüştürülmek üzere satmaları nedeniyle bölgede ofis kullanımının büyük oranda azaldığını söyledi. Keskiner, bölgede ofis sahibi olmak isteyenlerin ise 300-700 metrekare aralığına sahip binaları satın alarak genel merkez olarak kullandıklarını belirterek, "Bu bölgede ofis blokları yok. Bu nedenle bölgede renovasyon sonrası oluşturulan 40-60 metrekare aralığındaki küçük taban alanına sahip bina katlarının ofis katı olarak pazarlanıyor" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.