05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C

BTK DEMİRYOLU PROJESİNİN GÜRCİSTAN’DAKİ ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI

Türkiye’nin dört gözle beklediği Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesinin Gürcistan topraklarındaki çalışmalar hızlandırıldı.

BTK demiryolu projesinin Gürcistan’daki çalışmaları hızlandırıldı

06 Ağustos 2016 Cumartesi 10:16

Azerbaycan Demiryolları Kurumu Basın Sözcüsü Nadir Azmammadov, çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını, geri kalan çalışmalar için hızlandırılmaya gidildiğini bildirdi.

BTK projesinin Gürcistan kısmı Marabda-Tetirskaro (29,2 km), Tetriskaro-Salka (49,7km), Salka-Ahılkelek (74,1 km) ve Ahılkelek-Karsahi (26,3 km) olmak üzere 4 aşamaya bölünüyor. Demiryolu inşası kapsamında büyük ölçekte altyapı çalışmalarının, bina ve köprü inşalarının tamamlandığını bildiren Azmammadov, şu an 4 tunelde çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Sözcü, BTK için Stadler şirketine sipariş edilen 30 vagondan 10’unun ağustos ayında hatta çıkarılacağını açıkladı. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, inşasına 2007 yılında Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan arasında yapılan uluslararası anlaşma ile başlandı.

Toplam uzunluğu 840 km’ye varan demiryolu hattı, ilk baştan yılda 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesinde çalışacak. Marmaray Projesi’ne paralel olarak yapılan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu Çin’den-Avrupa’ya kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.